Merhabalar,
16 Aralık 2009 tarihinde ING bank ATM sinden para çekmek istedim, ATM kendini resetledi bana kartımı verdi ancak paramı vermedi. Cihazın ekranı kendine gelip "bu bankamatik geçici olarak kullanılamamaktadır/ hizmet dışıdır" yazısı çıkana kadar bekledim. Sonra ayrıldım, 30 dk sonra geri geldiğimde cihaz çalışır durumdaydı, hemen hesabımı kontrol ettim çekmek istediğim tutar hesabımdan düşmüş. Çağrı merkezini arayıp durumu anlattım, bana bir talep numarası verdiler, talebinizi başlattık 2-3 güne kadar belli olur dediler. 5 gün geçti üzerinden hala ses yok, resmi olması için dilekçe yazdım, ATM in bulunduğu şubeye ve genel merkeze faksladım, neredeyse 15 gün oldu bugün aradıla, bir kişi daha varmış parasını alamadığını iddaa eden, tesbit edemiyorlarmış, bunun için komisyon toplanmış, görüşmeler devam ediyormuş vs vs. Mesleğim gereği biliyorum , bu cihazların tüm arızaları, resetlendiği saatler vs günlük şeklinde sistemde otomatik tutulur, benim işlem saatimde orada kimse yoktu, eminim enaz 10 dk sonrasında da kimse yoktu. Bu geniş bir aralık, kendi cihazlarının arızası nedeniyle bana paramı vermiyor olmaları, defalarca arayıp maddi ve manevi yönden daha da zarar etmem haksızlık bence.
Hukuken de haksızlık mı? Yapabileceğim ve elde edebileceğim nedir? Yardımcı olur musunuz lütfen?
Teşekkürler