Maaş konusunda tehdit edildim.ve çıkarıldım.
İş yerinde kötü muameleden dolayı başka bir yere gitmek istedim ve sözlü olarak da 15 gün süre verdim. Fakat daha fazla dayanamadıgım için kavga ettim.15 gün dolmadan ayrılmak istedim.Daha sonra bana kagıt imzalatmak isteyip maaşımdan kesinti yapacagını söyledi. Bende kabul etmeyip ayrılmayacagımı söyledim fakat yine kagıdı imzalamamı birşey kesmeyecegini söyledi. Ben yarın imzalarım dedim ve gittim.Bugün ise gittigimde kagıdı imzala yoksa maaşın yatırılmayacagını söyledi.Vede kendisi bir sen çıktın diyor bende o zaman vardiyama girecegimi o zamanda seni ben çıkarttım diyor vs...sonra yine beni tehdit ediyor.az daha birbirimize giriyorduk.
işe normalde 10.03.2009 GİRDİM AMA 10.08.2009 ara verdim 15-20 gün kadar ara verdim. sonra 3 ay kadar çalıştım. maaş 10 unda yatıyor.
şuan ne yapmam lazım iş mahkemesine gitmelimiyim yoksa maaş gününü mü beklemeliyim.
Cevap: Maaş konusunda tehdit edildim.ve çıkarıldım.
Anlattığınız olayda tehdit suçu bulunmamaktadır. İş hukuku yönü ile ilgili yorum yapamayacağım.
İlişiğinizin kesildiği gün, hak kazandığınız ücretlerin de ödenmesi esas olandır.Maaş ödeme günü de ödenmemesi durumunda, noter kanalıyla ihtar gönderip ödenmesini talep edebilirsiniz.Ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
İşten sen çıktın derse ben bu konuda ne yapcam çünkü kavga ederek ayrıldım her türlü pisligi yapacak buna eminim.işten çıktın diye para kestirecek bu konuda sıkıntım var çıkardıgına dair kagıt istedim vermiyorum dedi.
Siz kendiniz ayrılmışsınız, işten çıkarıldığınıza dair bir belge beklemenizi anlayamadım.
İşveren kesinti yaparsa , dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz,muhtemelen işveren de buna karşılık ihbar tazminatı hakkı için dava açma hakkını kullanacaktır.