Yoklama kacagiyim..Turkiye'ye kesin donus yapmak istiyorum
1972 dogumluyum. Agustos 2000'den bu yana yurtdisinda yasayan bir yoklama kacagiyim. 2001 Temmuz'una kadar calisma iznim oldugu icin askerlikten tecilli durumdaydim fakat daha sonra isten cikartilinca tecil hakkimi kaybettim. 2000 yilindan beri Turkiye'ye giris yapmadim ancak onumuzdeki yil yurda donup askere gitmek istiyorum.
Gumrukte tutuklanip direk askeri birlige teslim edilecegim soyleniyor. Bu konuda bilgisi olan varsa cok sevinirim. Eger Turkiyeye donmeden once konsolosluga gidip askerlik karari aldirirsam bana ne gibi faydasi olur? Yoklama kacagi olma durumunda hapis cezasi varmi?
Cevap: Yoklama kacagiyim..Turkiye'ye kesin donus yapmak istiyorum
konsolosluga gidip askerlik karari aldirirsam senin için daha rahat olur. ancak bildigim kadarıyla gümrükte tutuklanıp askere gidiyorsun. konsolosluga gidip askerli işlemlerini yaptırırsan bir hafta gibi süre veriyorlar,o süreçtede hem birligin hakkında bilgi ediniyorsun hemide hazırlanıp 1 hafta sonra birligine teslim olursun. ancak gümrükte tutuklanıp direk birlige veya askeri karakola götürüyorlar seni, ordanda bir kaç gün içinde birligin belirleniyor ve birligine teslim ediyorlar seni...