altan53 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Ttnet internet bağlantımı iki senelik kullanım şartı sözleşmesi ile kampanya dahilinde yaptım. İki senelik sözleşme sürem dolmadan aboneliğimi iptal ettirdiğim için 165,00-TL ödemekle yükümlü kılındım. Faturaylan gelen bu borcu hiçbir şekilde, ne Türk Telekom müdürlüklerinden ne internetten, ne de bankalardan borç gözükmüyor cevabını aldığım için ödeyemedim. Sonrasında Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri temsilcisi bana; borcun olduğunu, yalnızca bağlı olduğum telekom müdürlüğüne gelerek ödeyebileceğimi söyledi. Telekeom müdürlüğüne gitmeyi planlarken eve icra yazısı geldi. İcra yazısında, asıl olan borç ve beraberinde avukatlık vekalet ücretinin de eklenmesiyle 165,00-TL iken bir anda 365,00-TL ödemekle yükümlü kılındım. İcra kağıdının üzerinde yazılı olan avukatı aradığımda, 20 Aralık 2009 tarihine kadar Garanti Bankasında ilgili hesaba faizleriyle birlikte parayı yatırmam gerektiği, aksi halde icra takibini başlatacağını söyledi.
Yükümlü kılındığım sözkonusu paranın tamamını ödemem mi gerekiyor? Avukatlık vekelet ücretini ödemeden, sadece borcumun aslını ve faizlerini ödeyebilme hakkım var mıdır? Kanunların bana tanıdığı bir itiraz hakkım var mıdır? Varsa da itiraz etmem ne kadar doğru olur? Ayrıca, Türk Telekom'un ilgili avukatı, parayı tek seferde ödemem gerektiğini söyledi. Taksitler halinde ödeme hakkım var mıdır?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.