Ceza Hukuku - öğrenci yayın bilgi isteği ?
merhabalar ,
bana ceza hukuku ile ilgili tam bilgi olmayıp , özet şeklinde hazırlanan yayın tavsiye edebilirmisiniz. Ağır bir dil olmasın ,daha acemi olarak yani el altında olması ve bilgilenmek açısından böyle bir yayın istiyorum .
hangi yayınları tavsiye edersiniz ? (hukuk ta kanunlar sıklıkla değişiyor ki ,aldığımız yayın yeni baskı bile olsa bir süre sonra konusu itibari ile eksik kalıyor . bu yüzden de hangi yayını alacağımı bilmiyorum. ) diğer ders konuları olsa mat. fiz. gibi konular hiç değişmez bellidir ama hukukta değişiklik olunca da bilemiyorum ....
ceza hukuku , ceza muhakemesi kanunu nedir acaba ikisini ayıran farkı ?
türk ceza kanunu ceza hukuku nu içine alıyor öyle değil mi?
saygılarımla
Selman güleç
Konya
Cevap: Ceza Hukuku - öğrenci yayın bilgi isteği ?
Ceza hukuku genel bir kavramdır.Bunun içine Ceza ile ilgili tüm kanun,yönetnelik vesair girer.
Ceza Kanunu ise Ceza maddelerinin ve genel esasların düzenlendiği kanundur.Örneğin iştirak halinde işleme, hafifletici ve ağırlaştırıcı nedenler gibi genel esaslar yanında ,suçların ne olduğu ve bunların cezaları da yazar.Hırsızlık vesair gibi.
Muhakeme hukuku ise Ceza yargılamasını yapan Ceza Mahkemelerinin nasıl işlediğini nasıl tebligat yapılacağını,şüphelinbi,n nasıl ifadesinin alınacağını,Savunmasının nasıl yapılacağını ,Mahkemenin duruşmayı nasıl yöneteceğini vesair işlemler ile ilgilidir.
Ceza infaz Hukuku ise ceza alan hükümlülüğü kesinleşenin bu cezayı nerede ne şekilde hangi sürelerde çekeceğine ilşkindir.:DD