Şirket devir sonucu tazminat hakkı
Mrb ben yaklaşık 5 yıldır bir işyerinde çalışmaktayım ancak ekonomik nedenlerden dolayı çalışmakta olduğum şirket iflasın eşiğine geldi ve şirketi başka birine devretmişler.Bu durumda yasal haklarımız nelerdir? bizim elimize tahütname adı altında bir kağıt verdiler ve içinde şunlar yazıyo içine düştüğümüz ekonomik sıkıntılardan dolayı şirketi devrediyoruz.Size olan bütün yükümlülüğümüzün arkasında olduğumuzu maaş alacaklarınızı ve tazminatlarınızı ödemeyi tahüt ederiz diye.Bizim de bunu imzalamamızı istiyorlar ben imzalamadım.Alacaklarımızı ne hangi tarihte vericekler veya nekadar alıcağmız var hiç birşey yazmamışlar.Eğer bu kağıdı imzalamasak da yeni şirkete çalışamıyacamızı süylüyolar yani aba altından sopa gösteriyorlar.vericeniz cevap için şimdiden çok tşkr.
Cevap: Şirket devir sonucu tazminat hakı
İşyeri devri taraflar arasında herhangi bir değişiklik hakkı yaratmaz.
İşveren bu sebeple sözleşmenizi feshedemez, çalışan da devir nedeniyle tazminata hak kazanamaz.
Cevap: Şirket devir sonucu tazminat hakı
Öncelikle cvbınız için tşkrler yalnız yeni işletme sahibi diğer şirketen alacaklarınız beni alakadar etmez diyo aynı zamanda 4 aylık maaş da var alacaklarımız arasına