İşe iade davasını kazandım
bugün yani 01/12/2009 tarihi itibariyle işe iade davasını kazandım.Avukatım tazminat miktarını tabandan belirttiklerini kendisinin bu duruma itiraz ettiğini söyledi.Benim merak ettiğim konu:davalı kurum beni işe başlatmayıp tazminatı ödemek isterse ödeyeceği tazminatın içinde kıdem ve ihbar tazminatı da varmı.saygılar
Cevap: İşe iade davasını kazandım
Kazandığınız dava sonucu fesih geçersiz sayıldığından, başlatılmamanız durumunda ödenecek işe başlatmama tazminatı belirtilir sadece.
İşveren iade kararına uymazsa, ihbar ve kıdem tazminatlarınızı ödemesi gerekir, ödemezse tekrar tazminatlarınız için dava açmak zorunda kalırsınız.
cevap için teşekkürler.Kıdem tazminatı için ayrı dava mı açacam yada ne şekilde alacam.teşekkürler
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
ödemezse tekrar tazminatlarınız için dava açmak zorunda kalırsınız.
Alıntı:
muhammet04 rumuzlu üyeden alıntı
cevap için teşekkürler.Kıdem tazminatı için ayrı dava mı açacam
Evet........
teşekkürler cevaplarınız için.Benim dvalı olduğım kurum bir kamu bankasıdır.Acaba kamu bankasına açılıp kazanılan emsal davalar varmı.Yani işe başlatıyormu tazminatmı ödüyor.Tekrar teşekkür ederim
Alıntı:
muhammet04 rumuzlu üyeden alıntı
teşekkürler cevaplarınız için.Benim dvalı olduğım kurum bir kamu bankasıdır.Acaba kamu bankasına açılıp kazanılan emsal davalar varmı.Yani işe başlatıyormu tazminatmı ödüyor.Tekrar teşekkür ederim
lütfen cevap bekliyorum saygılar
Daha önce işe başlatmış veya başlatmamış olmasının sizin durumunuzla ne ilgisi olabilir?
Genelleme yapılabileceğini sanmıyorum.
Kurumun cevabını beklemek durumundasınız.
01/12/2009 tarihi itibariyle işe iade davasını kazandım.Avukatım tazminat miktarını tabandan belirttiklerini kendisinin bu duruma itiraz ettiğini söyledi.tabi banka da karara itiraz edip yargıtaya gönderdiler.
yargıtay kararı benim aleyhime bozdu.bankanın benim aleyhime açtığı herhangi bir dava yok ben tamamen müfettişin görüşü neticesinde nitelikli zimmet suçlamasıyla ( bilirkişiler benim lehime karar verdikleri halde) işten çıkarıldım.yargıtay da kararında bankaların güven kuruluşları olduklarından dolayı beni çıkarabilme hakkına sahip olduğunu belirterek karar vermiş.hakkımda açılmış herhangi bir koğuşturma veya soruşturma olmadığı halde ben zimmet suçu işlemiş sayılıyormuyum.Benim onbir yıllık emeğim gitti herşey bu kadar kolaymı eğer ben zimmet yapsaydım bana açtıkları soruşturmaya takipsizlik verilirmiydi?yeni çıkacak olan disiplin affı beni kapsar mı?(zimmet suçları affedilmeyecek deniliyor.)ben zimmet kapsamına giriyormuyum.
saygılar sunar cevaplarınızı bekliyorum.
lütfen yardımcı olurmusunuz.Değerli görüşlerinizi bekliyorum