merhaba arkadaşlar. yöneticinin kafasına göre aidat miktarını artırma yetkisi var mıdır? neye göre zam yapar? artırdığını varsayarsak bunu karar derfterine yazıp çoğunluğun kabul edip notere onaylatması gerekir mi? şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
merhaba arkadaşlar. yöneticinin kafasına göre aidat miktarını artırma yetkisi var mıdır? neye göre zam yapar? artırdığını varsayarsak bunu karar derfterine yazıp çoğunluğun kabul edip notere onaylatması gerekir mi? şimdiden teşekkür ederim.
Eğer karar defterinde mecburi giderler belirtilmiş ise yönetici fatura ile belgelemek şartı ile aidatı artırabilir.
ben kiracıyım. geldiğimde 30 liraydı. 1 ay sonra 50 lira yaptı. üstelik toplantı falan olmadan. kafasına göre artırdı. kimsenin de fikrini almadı. ben de ödemiyorum 4 aydır. karar defterinde de yazdığını sanmıyorum. %67 oranında bir zam söz konusu. üstelik elektriğe suya bu kadar zam gelmedi. giderleri karşılamıyor dedi. 30 lira iken karşılıyordu da şimdi mi karşılamıyor diye soracağım.
Aidatları ödememiş olmanız, ileride sizi sıkıntıya sokabilecek yanlış bir davranış olmuş.
Aidatların artma sebebi ve harcamaların dökümünü talep edebilirsiniz.
Erdoğan beye katılıyorum.Dökümleri ve nedenlerini araştırınız bence.
kiracımız dokuz aydır aidatını ödemiyormuş.yönetici aradı icraya vereceğini söyledi .kiracımı icraya verilir mal sahibimi.
teşekkürler
Kiracınız ile kira kontratı yaptınız mı? Yaptıysanız, bina giderleri, aidatlar gibi ödentilerin kime ait olacağını belirlediniz mi? Bunlara hayır derseniz, bütün borç size ait olur ve icraya verilen de siz olursunuz. Çünkü ilgili yasada, kiracının yükümlülüğünün sadece kira ile sınırlı olduğu belirtilmiştir. Malikler ise giderlere arsa payı oranında katılıp ödemekle yükümlüdür. Bu yükümlülüklerin bir kısmının ya da tamamının, kira kontratına eklenen bir madde ile kiracıya ait olduğunu belirtmiş olmanız gerekir.
kira konratında aidat ödmesi kiracıya ait diye yazıyor.