Vergi dairesi arabama ihtiyati tedbir koydu
merhaba
10 yıl önceden kapattığım bir firmadan dolayı vergi vergidairesi bana vergi çıkartmış yaklaşık 4000 ytl ve 10 yıl fazlerle birlikte 13.000 tl olmuş bunu bana tebliğ etmemişti 10 yıl sonra bir araba aldım ve satmak istedim fakat vergi dairesi bu arabayı rehin etmiş, bende şirinevlerdeki vergi mahkemesinde dava açtım fakat acil paraya ihtiyacım olduğu için arabamı satmak istiyorum, dava açtığımdan dolayı bu ihtiyati tedbir kararını kaldırtabilirmiyim?
bna vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Vergi dairesi arabama ihtiyati tedbir koydu
davayı haciz işleminin yürütmesini durdurulması yönünde açmalıydınız.sanırım açmadınız.zaten mahkemeninde yürütmeyi durdurması düşük ihtimaldi bu olay için.haciziniz kalkmaz.hacizinizin kalkması için ancak teminat verme, şahsi kefil gibi seçenekler var.ancak maddi durumunuzun sıkıntıda olduğunu belirttiğinize göre bu seçenekte zor sizin için.vergi dairesi borç ödenmedikçe haczi kaldırmayacaktır o zaman ne yazıkki
çok teşekkür ederim, gene kala kaldık, mahkemenin sonucunu beklemekten başka seçenek yok :))
Alıntı:
webtek rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim, gene kala kaldık, mahkemenin sonucunu beklemekten başka seçenek yok :))
bence boşuna bekleyin mahkeme kararını sizin alehinize çıkması sürpriz olmayacaktır.
İhtiyati tedbir degil hacizdir. Haciz işleminin yürütmesini durdurulması yönünde açmalıydınız.sanırım açmadınız.Zaten mahkemeninde yürütmeyi durdurması düşük ihtimaldi bu olay için.haciziniz kalkmaz.hacizinizin kalkması için ancak teminat verme, şahsi kefil bulabilirsizniz . Veya borcunuz tecil edilebilen borçlardansa tecil talebinde bulunup 1 taksik yatırarak hacizi kaldırabilirsiniz