Boşanma davası açmadan eşime tazminat davası açabilirmiyim?
Merhabalar, eşim bana mail yoluyla ağır bir hakarette bulundu. Vefat eden annemi de içine katarak ağır bir küfür yazdı. Bu durum gerçekten üzücü. Bu hakaret ve küfür içeren mail dolayısıyla eşime manevi tazminat davası açabilirmiyim? Eşimin aleyhime açtığı boşanma davası şu an yargıtayda inceleniyor. Ben davayı kabul etmediğim için, ara sıra eşimin ailesi ve yakınlarından ölüm tehditleri ve hakaret mesajları geliyor. Bu mesajları kaydediyorum. Eşimin en son yazdığı hakaret çok gücüme gittiği için artık onu mahkemeye vermek istiyorum. Yasalarda engel bir durum var mıdır ve konu eşim olduğu için yine aile mahkemesinde mi dava açmam gerekir? Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Saygılarımla
Cevap: Boşanma davası açmadan eşime tazminat davası açabilirmiyim?
aile mahkemesine değil sulh hukuk hakimliğine dava açıyorsunuz yalnız tazminat davası açarken şuna dikkat edin manevi tazminatı açtığınızda tekrar artırma şansıznız yok bunu bilmenizi rica ediyorum
Alıntı:
ozsoybirol1977 rumuzlu üyeden alıntı
aile mahkemesine değil sulh hukuk hakimliğine dava açıyorsunuz yalnız tazminat davası açarken şuna dikkat edin manevi tazminatı açtığınızda tekrar artırma şansıznız yok bunu bilmenizi rica ediyorum
Anladım Birol Bey teşekkür ederim, makul miktarda bir tazminat talebi yapmak lazım o zaman. Peki daha sonra tazminatı artırabilme imkanı hangi durumlarda olabiliyor?
Email ile gelen hakaretleri mahkemeye delil olarak sunamayız gibi geldi bana. En azından eposta ile gelenleri degilde msn olarak gelenlerin delil olamayabilcegini burada bir kaç yerde okumuştum.
Kuzeniminde benzer bir sorunu var mail yoluyla hakaret. Bu konudaki fikirleriniz nedir?
Alıntı:
ozgirl rumuzlu üyeden alıntı
Email ile gelen hakaretleri mahkemeye delil olarak sunamayız gibi geldi bana. En azından eposta ile gelenleri degilde msn olarak gelenlerin delil olamayabilcegini burada bir kaç yerde okumuştum.
Kuzeniminde benzer bir sorunu var mail yoluyla hakaret. Bu konudaki fikirleriniz nedir?
Bana gelen hakaret maili facebook profilime geldi, oradan da e-posta kutumda okunabiliyor. Hangi ip adresinden gönderildiği tespit edilebiliyor sanırım. Hakaret edildiği açıkça ortada. Neden delil olarak kullanılamasın ki?