Cevap: Atatürk'e Saldırmak
Laf ebeliğinin adı siyaset oldukça, siyaset de etik değerlerden mahrum, herşeyin dilediğince söylenebildiği (amaç araçları meşru kılar) bir alan olunca, daha çok dinleyeceğiz bu sözleri.
Ne zaman milletvekili dokunulmazlığının sınırları daraltılır, işte o zaman bu söylemler asgariye iner.
1982 anayasası sonrasında doğmuş bir nesiliz.(kendi adıma söylüyorum)Bizden önceki nesil 60 ve 70 li yıllar gençleri o dönemde yaşanmış olaylar nedeni ile bir şekilde sindirilmişler.
76-77 lerden sonra doğan bizler ise son anayasadan sonra kitaplarda okul girişlerinde bir Atatürkçülük'le büyüdük.Ama sistem ezber....Hani ne öğrendiniz Ne hatırlıyorsunuz derseniz okuldan? Annesi Zübeyde,Selanikli , öğretmeninden Kemal adını almış...
Sonrası kronolojik tarih..........
Devrimleri,kongreleri bize derslerde not almamızı sağlayacak bir bilgi olarak görüyorduk.;Ötesi yoktu...Atatük bizim için Atatürktü işte....kitapların ilk sayfasında bulunan mavi gözlü bir resim...hatta ve hatta mecbur hissediyorduk.duygu buydu.
Ta ki bugünlere kadar....da böyleydi....
Oysa şimdi nutuğu nasıl anlamlı,gençliğe hitabesi kehanet gibi......latin alfabesi,türk Dil Kurumu,ülkenin fabrikaları,uçakları,kıyafet devrimi....
nasıl anlamamışız.....ezberlemişiz anlamamışız.otomatiğe bağlanmış gibi
ama sağolsunlar
Atatürk'ü yeniden anlamamızı sağladılar...
Onu yeniden keşfetmemizi ....
neye yarar???bilmiyorum...
Mustafa KEMAL'in üzerine laf söylemek kimin haddine!
Bunu bir sitayiş aldığım için söylemiyorum ama şimdiye kadar fikirlerimin kaynağını oluşturan iki insanı nacizane; -tabi ki gelinen süreçte tanıdım- ve saygı duydum..
Öncelikle Mustafa KEMAL oldu feyz aldığım insan; fikirlerine dehasına hayran oldum...
İkinci kişi de Ernesto Che Guavera oldu; Kübanın uğrundaki mücadelesini tamamladıktan sonra kendisini tüm dünya halklarının mücadelesine veren ve bu uğurda ölen bir fenomen!
Sevgili Komodorum,
Öyle bir konu ile karşımdasın ki nereden ve nasıl katkı versem de
adı katkı olsa diye
içim kıyım kıyım kıyılıyor...
Bu...
Mustafa Kemal'e saldırmak:
O'na olan kişisel sevgi ve saygının çok ötesinde
O'nun ulusuna,
O'nun ulusunun değerlerine,
O'nun ulusunun diline, tarihine saldırmanın çok ötesinde
İNSANLIK ONURUNA,
İNSANLIK DEĞERLERİNE,
İNSANLIĞIN TA KENDİSİNE
saldırmaktır...
Ezilenlere saldırmaktır...
Masumlara, mahsunlara saldırmaktır...
Kimsesizlere, kimsesizlerin kimsesine saldırmaktır...
Emeğe saldırmaktır...
Namusa, iffete, onura saldırmaktır...
Şimdi "görevli" bazıları çıkıp şerefsizce hamaset yaptığımı iddia ederek
alaylı bir dille
kendi köşelerinde
başka başka konularda hezeyanlarını kusacaklardır...
Biz de o hamaset dediklerini her bir iddia için
belgeleri yedirmek için
sabırsızlıkla bekleyeceğiz...
Bakalım kimler uyuz?
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Mustafa KEMAL'in üzerine laf söylemek kimin haddine!
Bunu bir sitayiş aldığım için söylemiyorum ama şimdiye kadar fikirlerimin kaynağını oluşturan iki insanı nacizane; -tabi ki gelinen süreçte tanıdım- ve saygı duydum..
Öncelikle Mustafa KEMAL oldu feyz aldığım insan; fikirlerine dehasına hayran oldum...
İkinci kişi de Ernesto Che Guavera oldu; Kübanın uğrundaki mücadelesini tamamladıktan sonra kendisini tüm dünya halklarının mücadelesine veren ve bu uğurda ölen bir fenomen!
Kimi zaman söyledikleri geldi bazı tembellik anlarımda; "Benim için en büyük dinlence başka şeyle ilgilenmektir" diyen...Onun bu çabayla kurduğu ülkede yaşayan bazı kişilere hayret etmekten başka bir şey gelmiyor elimden....Beğenmiyorsanız beğendiğiniz ülke'ye gidin ya da susun....
Atatürkçülük de bence poh pohculuk değildir. Atatürk'e yakışacak izci olmaktır.
Ben şahsen dini değerlerin parada yer almasını istemem eminim benim gibi kimse istemez.
Örneğin ayet, hadis veya önemli kişilerin resminin parada yer almasına kimse caiz demez. Sonuçta herkesin elinde kırış buruş edilir, yeri geldiğinde don içine saklanır. Helaya da cep dolusu para ile gidilir. Hani bunlar bir yana gün gelir de (inşallah gelmez) avrupa birliğine girecek olsak ortak paraya geçiş ile bir yana atılacak. Hoş atılmasa ne olur, dünyanın en kıymetli adamı en kıymetsiz para üstünde yer almış ne ifade eder?
Atatürk'e saldırmak riyakarlıkla da yapılabiliyor, ülkeyi onun bıraktığı yerde unutup menfaat deryasına dalmakla, aynı ulustan insanlara onun resmini sallamakla kabrine koşup jurnallemekle de yapılabiliyor. Ben atayı seviyorum inanan inanır inanmayan inanmaz hiç bi yerimde bile değil. Kimsenin babasının malı değil, sevmek için illa ateist, komunist ya da solcu olmak gerekmiyor laik de olmak şart değildir. Bu nankörlükle alakalıdır.
Bugün Atatürk için ne yaptınız?
İşin özü dönüp dolaşıyor ve hala bu ülke için canı pahasına mücadele eden bir dehadan; Mustafa KEMAL'den siyasi ve ekonomik rant yapılmaya çalışılıyor...
Bir kimseyi her şeyden önce eleştirme hakkına sahip olabilmemiz için sanırım; o kişiden daha çok kayda değen çabalar sarfetmemiz gerekli...
Çok yerinde laflar var ara sıra kullandığım; kişilerin sahip olmadığı nitelikleri özellikle vurgulayan deyimler gibi...