Araştırmaya Giden Bilgisayar Kasam (Bilişim Suçu Hakkında Soru)
Öncelikle İyi Günler Diliyorum... Hukuki.net Üyeleri Ve Yöneticileri . . . Benim Şöyle Bir Sorum Var...
bundan 7 ay önce üniversiteden sınıf arkadaşım babasının kredi kartını babasından habersiz çalmış, ertesi günde benim evime gelip özel bir işinin oldugunu söyledi bilgisayarıma oturdu. 1 saat kadar özel işini gördü ve gitti. ardından 3 gün sonra kargodan bilgisayar geldi kendisine. bu bilgisayarı kendisine sordugumda bilgisayarı bir alışveriş sitesinden sipariş verdigini ve kredi kartıyla aldıgını bu kartıda babasından izinsiz kullandıgını söyledi. bende pek önemsemedim. tam bir ay önce evimize organize ve bilişim suçları ekipleri geldi bilgisayarımı götürdüler. merkezde işte arkadaşın babasının kredi kartından ebnim ıp adresimden alışveriş yapıldıgını söylediler. bende durumu aynen anlattım. sonrası avukat geldi ve dilekçeye kredi kartının sahibinin oglu babasından izinsiz kullanmış ve söyleyememiş diye ifade verdirdik. ancak evimde bulunan masaüstü pc ve laptopumu araştırma için aldılar. masaüstü pcimde 2 adet 500 gb hdd vardı. araştırma için hepsini kopyalayacaklarını söylediler. ve benden yeni 2 tane faturalı 500 gb hdd istediler. bende götürdüm verdim. bilgisayarlarımı bir aya kadar alacagımı söylediler ancak ne bir ses nede bir soluk çıktı. bende yarın gidip pc lerimi sormayı olmazsa yeni bir avukat tutmayı hedefliyorum. bulundugum yerdeki polislerde o kadar ilgisiz ve kabaki konuşarak anlaşmak zor gibi ama deniyecem. bütün bunlar güvendigim bir arkadaşı evime almaktan kaynaklanıyor... bundan bir ders aldım. daha önce böyle bir olay başıma gelmedi. sizlerinde görüşlerini bekliyorum. bilgisayarlarımı alabilecekmiyim, yoksa bilgisayarlarımı alamayacakmıyım. birde bilgisayarımı kopyalamaya götürdüler ama içinde ailevi ve mesleki özel belgelerim vardı, bunlar başkalarının eline geçermi, veya silerlermi. görüşlerinizi bekliyorum... saygılarımla....
Cevap: Araştırmaya Giden Bilgisayar Kasam (Bilişim Suçu Hakkında Soru)
Bilgisayarınızı er ya da geç teslim alabilirsiniz. İçindeki verilere zarar verilmesi söz konusu değil.