Hafif yaralanmalı trafik kazası
Herkese iyi bayramlar..
Dün aracımla kaygan yolda ilerlerken aracın hakimiyetini kaybettim. Araç birkaç takla atarak yol dışında durdu. Ben ve arkadaşım hafif yaralı olarak araçtan çıktık. Aracımın sigortası yapılmış idi. Olaya karışan başka araç yada ölen yaralanan başka kimse olmadı(Allah'a(c.c) şükür.)Ancak benim aracmın mali hasarı için tazminat talep edebileceğim bir yol varmıdır?(aracın sigortası yada trafik fonu v.s) Teşekkür ederim.
Cevap: Hafif yaralanmalı trafik kazası
Alıntı:
ser_guem rumuzlu üyeden alıntı
Aracımın sigortası yapılmış idi.
Sigorta poliçenizi incelerseniz, sigortadan yararlanabilmeniz için yapmanız gerekenleri görebilirsiniz.
Eğer dikkat edilmesi gereken noktalarda bir hata yapmadıysanız, sigorta şirketinden alabilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Trafik sigortası ise hasar için hiçbir şey talep edemezsiniz. Yalnızca arkadaşınızın tedavi giderini ödeyecektir. Kasko sigortası ise ne zararınız varsa öder. Geçmiş olsun.
Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre kimse kendi kusurundan kaynaklanan fiillerden dolayı başkasından tazminat talep edemez. Kaskoya gerekli başvuruyu yapabilirsiniz fakat trafik sigortası, araç şoförü haricindeki 3. kişiler hakkında koruma sağladığı üzere bu sigortaya başvursanız dahi olumsuz cevap alırsınız.
Çok teşekkür ederim.. ilgilendiğiniz için. en azından ölümlü yada ağır yaralanmalı bir kaza olmaması sevindirici..
Burada trafik ile kasko sigortalarının amaç ve içeriklerini incelemek gerekiyor.Sadece trafik sigortanız mevcut ise size ait olan aracınızın hasarını ödemeyecektir.Fakat araç içerisindeki 3.şahısların sağlık masrafları karşılanabilir.