Avukatın getirmediği bilirkişi ücreti
Adliye personeliyim, dalgınlıkla değişik iş dosyasından bilirkişi raporu vermişim oysa ek ücret talebi varmış, avukatı arıyoruz ama hiç oralı değil. O da müvekkilden alacak ama bu kadar basit mi bu işler. O raporu vermesem o parayı mecbur yatıracaktı, ama şimdi yatırmak istemiyor.
Bi de değişik iş dosyasına itiraz dilekçesi getirmiş sekreteri, bu kadar rahatlık görmedim pes. Bu ek ücret parası nasıl tahsil edilecek söyler misiniz? Bir kuruşu da benim cebime girecekse namert olayım, bilirkişi, ek ücretini alır, avukat, raporunu alır, tasası bize düşer.
Cevap: Avukatın getirmediği bilirkişi ücreti
Bu bölüm avukatları kötüleyin diye açılmamıştır. Burası ilgili baro değildir, şikayet merci değildir. İlgili meslektaşımızla uygun bir üslupla konuşabilirsiniz, telefonunu ise ilgili baro kaleminden temin edebilirsiniz.
Yani avukata bir müzekkere yazarak üstüne ilgili masrafı 10 gün içinde mahkeme veznesine yatırmazsanız ... diye bir tebligat yapmak çok mu zor?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Yani avukata bir müzekkere yazarak üstüne ilgili masrafı 10 gün içinde mahkeme veznesine yatırmazsanız ... diye bir tebligat yapmak çok mu zor?
Peki tebligatla iş çözülür mü? Bunun yaptırımı nedir?
Bilirkişinin ek ücret talep etmiş olması raporun bir örneğinin avukata verilmemesini gerektiren bir durum değil bildiğim kadarıyla.
Ayrıca, mahkeme kararı olmadan da ek ücret salt bilirkişi talep etti diye ilgili tarafa yükletilmez.
Önce bilirkişinin talebi doğrultusunda dosyanın hakimi ek bilirkişi ücretine karar verecek, o kararı da ücreti yatırması gereken tarafa bildireceksiniz.
Olayda bu kadar panik yapacak bir durum da görmedim açıkçası. :)
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Bilirkişinin ek ücret talep etmiş olması raporun bir örneğinin avukata verilmemesini gerektiren bir durum değil bildiğim kadarıyla.
Ayrıca, mahkeme kararı olmadan da ek ücret salt bilirkişi talep etti diye ilgili tarafa yükletilmez.
Önce bilirkişinin talebi doğrultusunda dosyanın hakimi ek bilirkişi ücretine karar verecek, o kararı da ücreti yatırması gereken tarafa bildireceksiniz.
Olayda bu kadar panik yapacak bir durum da görmedim açıkçası. :)
Bilgisizlik paniğe sebep oluyor. Bilirkişi ek ücretini hakim takdir etmiş, ben ondan sonra raporu vermişim, 1 ay oldu getiren yok, bunu nasıl tahsil edebiliriz peki?
Hatayla vermişim dersiniz hakime dosyaya not ettirirsiniz ilk celsede hakim rica eder kesin süre verir olay biter.
Yine ödemezse? diye sorma, her celse yatmadı diye erteler hakim.
Ben de pek hoş bulmuyorum bu tür ihmalleri. Ben de yaşarım zaman zaman eksik yanlış bir şey olur kalemden ararlar iki ettirmem. Geçen icra müdürüne bir talep uzattım "senin getirdiğine gözü kapalı imza atarım dedi dosyanın içeriğine bakmadan talebin kabulüne karar verdi imzaladı. Sağolsun var olsun güvene layık olmak da kolay iş değildir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hatayla vermişim dersiniz hakime dosyaya not ettirirsiniz ilk celsede hakim rica eder kesin süre verir olay biter.
Yine ödemezse? diye sorma, her celse yatmadı diye erteler hakim.
Ben de pek hoş bulmuyorum bu tür ihmalleri. Ben de yaşarım zaman zaman eksik yanlış bir şey olur kalemden ararlar iki ettirmem. Geçen icra müdürüne bir talep uzattım "senin getirdiğine gözü kapalı imza atarım dedi dosyanın içeriğine bakmadan talebin kabulüne karar verdi imzaladı. Sağolsun var olsun güvene layık olmak da kolay iş değildir.
Malesef dosya d.iş dosyası. Zaten esas dava dosyası olsa hiç sorun olmaz, d.iş olması kötü oldu. Ne arayan var ne soran.
Dert ettiğine bak ya, bilirkişiye söyle icraya versin, ne düşünüyorsun kara kara :)
Çok ayıp etmiş avukat.var işte böyle insanlar bırakma bence peşini eninde sonunda yatırır.Bence yatırtamazsan müvekkiline ulaşmaya çalış.