boşanma davasından sonra tekrar yetim maaşı alabilmek için nereye başvurulur,neler gereklidir yardımcı olurmusunuz..teşekkürler
Printable View
boşanma davasından sonra tekrar yetim maaşı alabilmek için nereye başvurulur,neler gereklidir yardımcı olurmusunuz..teşekkürler
Bu arada hatırlatmakta yarar var. Ana veya babası T.C. Emekli Sandığı’na tabi iken ölen yetimler hem yetim aylığı alıp hem de SSK’lı ve Bağ-Kur’lu olarak çalışabilirler hem de ana-babaları üzerinden yetim aylığı alabilirler. Onların aylıklarını çalıştıkları için de kimse kesemez, emekli de olsalar kimse kesemez.
SSK ve Bağ-Kur’lu ana-babası vefat ettiği için yetim aylığı alanlar ise SSK’lı, Bağ-Kur’lu veya T.C. Emekli Sandığı kapsamında bir işe girdikleri anda yetim aylığı alamazlar. Gariban SSK ve Bağ-Kur’luların yetimlerinin ise aylıklarını keserler. Çalıştıkları zaman da keserler, emekli oldukları zaman da keserle
-------
Yukarıdaki bilgi Ali Tezel'den aktarılmıştır.Yani çalışırken yetim maaşı alamayacaklardan iseniz uğraşmayın derim.Şayet çalışmıyorum ve çalışıncaya kadar alabilirim diyorsanız:
Önce; yetim maaşı alacağınız kurumun adının belli olması gerekir.
İyi günler...
Fadime ile Sariye kardeştir. Fadime ile Sariye’nin babası SSK emeklisi olup, 1990 yılında ölmüştür. Fadime babasından yetim aylığı almaktadır. Sariye’nin eşi de Emekli öğretmen olup, 2003 yılında vefat etmiştir. Sariye de eşinden dul maaşı almaktadır.
1-) Sariye babasından yetim maaşı alabilir mi?
2-) Sariye babasından yetim maaşı alabilirse Fadime’nin almakta olduğu maaş ikiye mi bölünür.
3-) Fadime’nin almakta olduğu yetim maaşın da düşme olur mu
4-) Sariye babasından yetim maaşı alırsa eşinden almakta olduğu dul maaşında herhangi bir kesinti olur mu ?
5-) Sariye’nin eğer babasından yetim maaşı alma durumu varsa ne gibi bir yol izlenmesi gerekir.
Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Vereceğiniz aydınlatıcı bilgiler için şimdiden çok teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim