boşanma sürecindeyim ve eşimin e-mailinde başka bayanlarla yazıştığı mesajları okudum. bunu delil olarak kullansam kabul edilir mi? ben bu konuda suçlu sayılır mıyım?
Printable View
boşanma sürecindeyim ve eşimin e-mailinde başka bayanlarla yazıştığı mesajları okudum. bunu delil olarak kullansam kabul edilir mi? ben bu konuda suçlu sayılır mıyım?
Bunların yazıcıdan cıktılarını alıp kullanabilirsiniz.
kesin delil olarak kullanılmasa da
takdiri olarak kuvvetli delillerdir..
Elde edeceğiniz her türlü delili kullanabilirsiniz. Aklınıza takılan "özel hayatın mahremiyetini ihlal" gibi bir durum sözkonusu bile olamaz. Boşanma davaları özel hayata ilişkin davalardır. Ve özel hayata ilişkin bu dava için gereken deliller de ancak özel hayatın içinden alınabilir. Dikkat etmeniz gerekn husus, kullanacağınız deliller ile ilgili olarak eşinizin ve avukatının "bu deliller manupule edilmiş, yada üzerinde oynanmış delillerdir" denmesi hususudur. Bu nedenle bilgisayar ortamında elde ettiğiniz her bir delili dijital olarak bir CD ye kaydetmenizde fayda var. Ayrıca iddialarınızı sadece e-mailler msn yazışmaları gibi deliller ile değil, daha başka delil ve tanık ifadeleri ile de güçlendirmelisiniz. Örneğin eşinizin cep telefonu kayıtları, eşinizin telefon trafiği, karşı kişinin (kadının) tanıklığı, eşinizin kredi kartı ekstreleri gibi (olur ya otel faturası falan çıkar)
Geçmiş olsun..
savcılığa suç duyurusunda bulunabilirmi peki?
"Elektronik deliller"in delil olarak sunulabilmesi için orjinalliğini kaybetmemiş olması gerekmektedir. "Ayrı" derken, fiili olarak ayrı olmanızın sakıncası yoktur fakat boşanma davasının sebebi ayrılık mı, aldatma mı, evlilik birliğinin sarsılması mı? Bu konuda avukatınızdan hukuki yardım alınız.
aslına bakarsanız, bir avukatım var ancak fiili olarak ayrı olduğumuz esanada yakaladığım bu yazışmaları mahkemede kullanmak hususunda çekimser
Rahat ve müsterih olun. Siz hala evlisiniz ve medeni kanunun amir hükümleri gereğide eşiniz size karşı sadakatle yükümlüdür. istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Kendimden örnek vereyim. Boşanma davası açıldıktan ve ayrı yaşamaya başladıktan tam 1 sene sonra yakaladığım mesajları mahkemeye delil olarak sundum. kabul edildi. Boşanma davanızın sebepleri arasında yer alan geçimsizlik, dayak vs. e ilave olarak birde sadakatsizlik eklenmiş olur. Eğer karşı tarafı da tanık olarak dinletebilirseniz, ve eşinizin sadakatsizliğini tutanaklara geçirtebilirseniz, karşı tarafa yani diğer kadına da haksız fiil nedeni ile ayrıca tazminat davası açma hakkınız doğar.
Geçmiş olsun..
teşekkür ederim.
Savcılık işi beni hala ürkütüyor.
Savcılık sizi ürkütmesin.. Ne diyecek savcı size.. Kocanızın sizi aldatmasını açığa çıkartınız bu nedenle suçlusunuz mu diyecek.
Yada aile müessesesini yerle bir eden iki kişinin gayri ahlaki beraberliğini ortaya çıkarttığınız için sizi cezalandıracakalrmı ?
Siz ailenizin namusunuzun şerefinizin onurunuzun kavgasını veriyorsunuz. Hiç bir mahkeme sizi bu mücadelenizden dolayı suçlayamaz..