Askerim, cüzdanımda SIM kart bulundu
selam arkadaşlar ben askerdeyken bir gün çarşı gelişinde nizamiyede yapılan aramada cüzdanımda sim kart bulundu ve rütbeli tutanak yazıp mahkemeye verdi ve sim kartta kapalıydı zaten iptal olmutu benim şuan askerliğim bitti sivilim acaba sim kart yüzünden ceza alırmıyım
Cevap: Askerim, cüzdanımda SIM kart bulundu
sözkonusu hareketin emre itaatsizlikte ısrar suçunu oluşturmakta. askere başladığında imzaladığın emniyet ve kaza önleme talimatında veya daha sonra sana imzalattırılan emirlerde cep telefonu ve simkart bulundurmayacağına dair maddeler bulunmaktadır. sözkonusu cep telefonunun çalışmaması suçun oluşmasına engel olmakta. sim kartın da kapalı, iptal olmuş olması kanaatimce suçun oluşmasını engeller. vasıtanın elverişsizliğinden kaynaklanan işlenemez suç söz konusu. ama askeri savcılık ve de mahkeme olayı nasıl değerlendirmiştir bilemiyorum çünkü daha bu tarz bir örnek görmedim. eğer hakkında dava açılmış yani savcılık suçun oluştuğu kanatine varmış ve iddianame düzenlemişse askeri mahkeme talimat yoluyla sorgunu yapar ve gereken cezayı verir. 1 aydan 1 yıla kadar hapis sözkonusu ama genel olarak neticeten verilen hapis cezası 16 gün. sırf askeri suç olduğundan adli sicile de işlemiyor.geçmiş olsun iyi günler. ilvanlim99@yahoo.com
Bir tane kullanılmayan iptal olmuş sim kart yakalattım diye ceza yemekte adama koyuyor, inşallah bir şey çıkmaz ama genede yorum yaparsanız sevinirim.
Alıntı:
doktoray rumuzlu üyeden alıntı
ya sırf bitane kullanılmayan iptal olmuş sim kart yakalattım diye ceza yemekte adama koyuyor bee inş bişey çıkmaz ama genede yorum yaparsanız sevinirim
Eğer iptal edilmiş ise bir şey olmaz.