Kardeşler arası miras dağılımı
Merhabalar,
Öncelikle hepinizin Kurban Bayramını kutlarım.
4 kardeşim var. 2 kardeşimle anne ve babalarımız aynı, diğer 2 kardeşimle ise sadece babalarımız aynı. Çocuğum olmadığından mirasım kardeşlerim arasında paylaşılacak. Bu durumda öz ve üvey kardeşlerim arasında dağılım hukuki yönden nasıl olur? İstediğim takdirde, bu dağılımı kendim düzenleyebilir miyim?
Saygılarımla,
Melih
Cevap: Kardeşler arası miras dağılımı
Konu hakkında henüz herhangi bir yanıt gelmedi, sanırım biraz daha bilgi vermem gerekiyor. Ortak olan babamız önce vefat etti. Daha sonra ise ayrı olan annem vefat etti. Benim mallarım üzerinde üvey kardeşlerimin hakkı var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?
Alıntı:
myasav rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Öncelikle hepinizin Kurban Bayramını kutlarım.
4 kardeşim var. 2 kardeşimle anne ve babalarımız aynı, diğer 2 kardeşimle ise sadece babalarımız aynı. Çocuğum olmadığından mirasım kardeşlerim arasında paylaşılacak. Bu durumda öz ve üvey kardeşlerim arasında dağılım hukuki yönden nasıl olur? İstediğim takdirde, bu dağılımı kendim düzenleyebilir miyim?
Saygılarımla,
Melih
Sizin mallarınız mı?
Alıntı:
Konu hakkında henüz herhangi bir yanıt gelmedi, sanırım biraz daha bilgi vermem gerekiyor. Ortak olan babamız önce vefat etti. Daha sonra ise ayrı olan annem vefat etti. Benim mallarım üzerinde üvey kardeşlerimin hakkı var mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?
Yoktur,
dilerseniz vasiyet yoluyla kardeşlerinizden birine veya bir yardım kurumuna, mahallenizin bakkalının çırağına tüm mirasını bırakabilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkürler. Yanıtınızdan cikardigim, mirasıma sadece öz kardeşlerimin ortak olabileceği, babalarımız ortak olan diğer iki üvey kardeşimin ise mirasa iştirak etmeyeceğidir.
Tesekkürler,
Alıntı:
Allah gecinden versin ama vefatınız durumunda tüm kardeşlerinizin -anlatımınızdan anladığım kadarıya- geride bıraktığınız tereke'de miras hakkı var..
Alıntı:
Yanıtınız için teşekkürler. Yanıtınızdan cikardigim, mirasıma sadece öz kardeşlerimin ortak olabileceği, babalarımız ortak olan diğer iki üvey kardeşimin ise mirasa iştirak etmeyeceğidir.
Tesekkürler,
Aynı anne veya aynı babadan olan tüm çocuklar ÖZKARDEŞTİR.
Merhaba Şuan için önemli bir sorun var aile içinde Annemler 2 erkek 6 kız 8 kardeşler annanem daha önceden dedem de geçen sene vefaat etti Erzurumda parçalar halinde tarım arazisi var dayılarım yani 2 erkek kardeş malların kendilerine kaldığını söylüyorlar diğerleri de haliyle buna karşı çıkıyorlar burada 1. olarak paylaşım nasıl olacak bunu merak ediyoruz. 2. olarak annemle babam 2 yıl önce boşandılar anneme de aynı şekilde mi pay düşer sonuçta annem dedemin üzerindeydi bunları çok merak ediyorum acil cevap lazım şimdiden teşekkür ederim
Anneanne ve dedenizin veraset ilamlarında mirasçıları ve miras payları belirtilmiştir.Veraset ilamlarında görebilirsiniz.
Ayrıca ortaklığı bitirme davası açarak miras kalan malların satışını sağlayıp,haklarını alabilirler.
Dedem çocuklar arasında bir miras bölümü yapmadı Benim merak ettiğim Annem dedemin üzerinde olduğu için diğer kardeşlerden fazla pay alabilir mi olabilirse bunu nasıl yapacağız?