Merhaba.Eşimle anlaşmalı boşanmaya karar verdik.Acaba davayı onun veya benim açmam onemli mi?Ben işlerimden oturu yoğun olduğumdan dolayı onun açmasını soyledim.Bir de mahkemeye katılmak istemiyorum.Bu mümkün mü.Teşekkür ederim.
Printable View
Merhaba.Eşimle anlaşmalı boşanmaya karar verdik.Acaba davayı onun veya benim açmam onemli mi?Ben işlerimden oturu yoğun olduğumdan dolayı onun açmasını soyledim.Bir de mahkemeye katılmak istemiyorum.Bu mümkün mü.Teşekkür ederim.
Evet biraz araştırdım duruşmaya katılmam gerek diye biliyordum.Ama geçenlerde bir arkadaşım anlaşmalı boşandıkları halde karşı taraf duruşmaya gelmedi.Arkadaşım avukat tutarken tutacağı avukat ona ben eşinin avukatı olayım daha kolay boşanırsınız demiş.Ve oyle yapmışlar.Eşi avukata vekalet vermiş.Başka bir şehirdeydi belki o yüzden eşi duruşmayada katılmamış.Haklı bi mazarette gostersek yinede katılmak zorundayız yani öylemi.
Diğer nedenlerle açılan boşanma davalarının tersine anlaşmalı boşanmada -her ne kadar kişiler kendilerini vekalet aracılığıyla da temsil ettirseler- çiftlerin boşanma davasına katılması gerekmektedir. Anlaşmalı boşanmanın gereken prosedürleri, protokol v.s yerine getirilmişse dava genellikle bir celsede bitmektedir..
Merhaba anlaşmalı boşanma davasını Bursa'dan açacağız.Ancak yoğunluktan dolayı 3-4 ay sonrasına ancak gün verirlermiş.3-4 ay benim için uzun bir sure.Bunu erkene almanın bir yolu var mı.
Sayın Sezenli,
İstanbul Ankara İzmir dışındaki kentlerde mahkemeler çok yoğun olmadığından iki ay sonraya gün alabilirsiniz.Bir akrabam Sakaryada başvurduktan bir gün sonra boşandı bende Kartal adliyesinde mahkemeye başvurulduğu günün 3 ay sonrasına gün verdiler.Celp gelemdi ama mahkeme başvurusundan bi kaç gün sonra adliyeyi arayıp öğrendim.Buda küçük kentlerdeki mahkeme yoğunluğuna göre değiştiğini gösterir.Hakim ile görşürseniz belki yardımcı olabilir.
Merhaba, ben de eşimle birlikte anlaşmalı boşanmak için mahkmemeye başvuru yaptık ilk davayı ikamet yermize göre değil de nüfusa kayıtlı olduğumuz mahkemey yaptık. Ordan 5 ay kadar ileri bir tarihe davamız görülmek üzere ikamet adresimizde ki mahkemeye sevkedildik. 2. duruşma da hakim 6 ay süreyle psikolojik destek almamız gerektiği yönün de karar verdi. Ve bizim 6 aylık süreç bitti 1 hafta sonra tekrar gün almak için başvuru yapacağız. Acaba ne kadar sonraya gün verilir ve sonuç ne olur bu konu da yardımcı olabilir misiniz ?
Bu arada seanslar da danışmanımız da evliliğimizin mecburi yürüttüğümüze dair üstü kapalı kanaatlar da bulunurdu.
Teşekkürler.