Cevap: 65 yaş akıl sağlığı
Akli dengesi yerinde değil ise 65 yaşında olup olmamasının bir önemi yok... her 65 yaşını geçenin de resmi işlemlerde "Akli meleikeleri yerindedir" raporu almak gibi bir mecburiyetide yok... bildiğim kadarıyla bu uygulama, ilerde itiraza mahal bırakmamak için noter tarafından veya vekaleti, satışı vs.. yapan 65 yaşını geçmiş kişinin kendi isteğiyle yapılan bir uygulamadır... ben bu yaz 71 yaşındaki annemden genel vekaletmame aldım. Noter'in tavsiyesiyle annem İçin "akli meleikeleri yerindedir" raporu aldık.. almasak da olurdu, ancak işimiz bu şekilde sağlam oldu... Saygılar...
benim babamın akli dengesi yerinde değil gercekten.Ugrasmak istemiyorum ben de almasam olur mu?sadece noterden aldıgım belge yeterli mi?yoksa tapu görevlisi sorun cıkarırmı?
Alıntı:
ardam88 rumuzlu üyeden alıntı
benim babamın akli dengesi yerinde değil gercekten.Ugrasmak istemiyorum ben de almasam olur mu?sadece noterden aldıgım belge yeterli mi?yoksa tapu görevlisi sorun cıkarırmı?
Babanızın akıl sağlığının bozukluğu bariz şekilde belli değil ise noterden vekalet alarak işlerinizi halletmenizi öneririm... noter sizden illaki babanızın akıl sağlığı yerindedir raporu istemez (noterden notere değişiyor bu uygulama).. işte bu yaz 75 yaşındaki halamında vekaletini aldım,noter tanıdıkdı, hiç bir şey istemedi benden... bu uygulama zoruunlu değil, noterin şüphelenmesi veya başkalarının itirazına mahal bırakmamak için yapılan bir uygulama...