-
Aranan Katil
Abim 2008/9/25 te öldürüldü katil belli olmasına rağmen polisin söylemiyle hala bir iz bulunamamış katili ailesi sakladığını polis söyledi bize buna rağmen polisin çok pasif kaldığını düşünüyorum ben adalet bakanlığına bir dilekçe yazmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varmı :S
-
Cevap: Aranan Katil
Şikayet hakkı Anayasal bir haktır. Ancak bu tip suçlarda şüpheli olarak görülen kişi hakkında bilgiler ve suçu onun işlediğine dair deliller yeterli olmadan kovuşturmaya girişilirse; Ceza hukukunun "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gereğince beraat etmesi muhtemeldir.
Bu nedenle delillerin titizlikle toplanması ve sanığın bundan sonra Yargı önüne çıkartılması sanığın ceza almasını sağlamak açısından çok önemlidir.
Ancak siz yine de emniyet teşkilatının görevini yapmadığını düşünüyorsanız ilgili bakanlığa şikayette bulunabilirsiniz.
-
Cevap: Aranan Katil
polisin elinde yazmış olduğu kanıt var zaten.
polis:Asayiş Buro Amirliğimizce Yapılan Çalışmalar ve Görgü tanıklarının ifadelerinden olayda yukarda açık kimliği yazılı faili firar Şüpheli isimli şahısın gerçekleştirdiği tespit edilmiştir