Cevap: Arsadaki şuuyu kaldırmak
Alıntı:
Boletin rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler yaklaşık 15 sene önce alınan 428 m2 bir arsa bulunmaktadır. Buraya imar izni verilmemektedir.Sebebi de hemen yanında bulunan 28 m2 arsa ile birlikte imar izni almasıdır. Fakat yanımızdaki arsanın sahibi çok yüksek bir ücret istemektedir.(Yaklaşık bizim 428 m2 arsamızın toplam değeri gibi) Babam bu arsayı almadan önce araştırmadan almış.7-8 sene önce arsayı daire karşılığı müheahhite vermemize rağmen müteahhit bile işin altından kalkamamıştır. Bu olayda yapabileceğim bir sonuç varmıdır? Mahkemeye vererek belli bir rayiç değerden ya o benim arsamı ya da ben onun arsasını alabilme ihtimalim varmıdır veya başka çözüm yolları varmıdır. Paraya çok acil ihtiyacım olmasına rağmen tapulu arsamı değerlendiremiyorum..Şimdiden teşekkürler...
Yasal olarak yapabileceğiniz bir çözüm tarzı görünmemekte.Yasalarımız gereğince kimseyi malik olduğu menkul veya gayrimenkulü rayiç bedelden satmaya zorlayamazsınız..
Cevap: Arsadaki şuuyu kaldırmak
Ferda Hanım ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Peki ben bu arsayı değerlendirmek için diğer arsa sahibiyle anlaşmak zorundamıyım sonuçta benim arsam 428 m2. Karşı tarafın arsası 28 m2. 28 m2 ile sonuçta bir değerleme yapamazlar.Bu konularda çok bilgim yok ama izaleyi şuyu davası ile ben sonuç alabilirmiyim. veya imarda itirazla bir değişiklik planı yapılabilirmi.