Merhaba,
Geçen hafta bir mobilya seti satın aldım ve ürünü iade edip paramı almak istiyorum. ne gibi haklarım var iade alamayız diyorlar. nasıl bir yol izlemem gerekir acil cevabınızı bekliyorum..
Şimdiden teşekkürler.
Printable View
Merhaba,
Geçen hafta bir mobilya seti satın aldım ve ürünü iade edip paramı almak istiyorum. ne gibi haklarım var iade alamayız diyorlar. nasıl bir yol izlemem gerekir acil cevabınızı bekliyorum..
Şimdiden teşekkürler.
Ürün alırken ürünün iadesinin mümkün olmadığı konusunda bir sözleşme imzalamış olup olmadığınızın bir hükmü bulunmamaktadır. Zira bu konuda 4822s. yasa ile değ. 4077 s. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun hükümleri geçerli olacaktır.
Buna göre de koşulsuz ürün iadesi hakkınız bulunmamaktadır. Para iadesi, değişim vb haklarınız için anılan yasa hükümlerini gözden geçiriniz.
Özetle;uzaktan ya da kapıdan satış değilse ayıpsız, sorunsuz bir ürün için iade hakkı yoktur.
Benim de benzer bir sorum olacaktı. Örneğin bir saat alıyoruz. Fakat bu ürünü alırken biz fatura istemeyi unutuyoruz, aynı şekilde biz talep etmeyince satıcı da fatura düzenlemiyor. Saati 3 gün önce satın aldım ve şuan iade etmek istiyorum. (Saatte herhangi bir ayıp yoktur.) Ayıpsız ürünler iade süresi olan 7 gün içerisinde götürdüğüm de faturasız ürünleri geri alamayacaklarını söylediler. Fakat benim elimde garanti belgesi var ve satın aldığım tarih orada gözüküyor. Burada satıcı haklı mıdır ? Değil ise ben ne yapabilirim ?