Daire satışı teminat senedi
merhabalar. konuyu kısaca açıklayayım. mütehattitten(ltd şti) daire aldık. aramızda satış sözleşmesi yaptık. daire bedeli 110 tlnin 50 000 tl sini verdik ve 50 000 tl'lik senet aldık. senet kenarında "daire satışı için teminat senetidir" ibaresi yazılıdır. bu ibare ne anlama geliyor?
fakat sonra öğrendikki daire ipotekli ve başkasının adına kayıtlı. bu durumda ne yapabilirim. ipotek bedeli:90 000 tl. fakat burada krediyi kullanan müteahhit
.çoğu mütehattit böyle yapıyormuş tapu başkasının üzerinde ama krediyi çekip parayı kullanan kendileri. bu arada müteahhit lmtd şirket adı altında faaliyet gösteriyor.
--bize verilen senet ile icra takibi yapılıp paramızı alabilirmiyiz?
--senete tapu sahibini kefil olarak imzasını almamız bize birşey kazandırırmı?
aydınlatırsanız sevinirim. çok teşşekkür ediyorum
Cevap: Daire satışı teminat senedi
Satış sözleşmesi ve senetle birlikte bir avukata gidip paranızın iadesi veya tapuyu elde etme yollarını görüşüp tartışmanızı öneririm.
Sizin sözleşme yaptığınız tarihte daire bir başkası adına kayıtlı ve ipotekli öyle mi? Ayrıca söz konusu daire için yaptığınız ödemeye ilişkin sözleşmeye ek olarak teminat senedi aldınız. Sn. Av.Oğuz'un ifade buyurduğu gibi sözleşme ve gayrimenkul alım satım hukukuna vakıf bir avukattan yardım almanızın yararı apaçık. Zira sizin anlatımınıza göre olayda ceza hukuku kapsamına girecek unsurlar var.
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Sizin sözleşme yaptığınız tarihte daire bir başkası adına kayıtlı ve ipotekli öyle mi? Ayrıca söz konusu daire için yaptığınız ödemeye ilişkin sözleşmeye ek olarak teminat senedi aldınız. Sn. Av.Oğuz'un ifade buyurduğu gibi sözleşme ve gayrimenkul alım satım hukukuna vakıf bir avukattan yardım almanızın yararı apaçık. Zira sizin anlatımınıza göre olayda ceza hukuku kapsamına girecek unsurlar var.
.................................................. ...................................
evet ev başkasının adına kayıtlı. meteahhit ev sahibinin arkadaşı olduğunu söyledi. vergidan kaçmak adına böyle birşeye başvurduğunu söyledi. yani müteahhid .............ltd şti. adı altında faaliyet gösteriyor. ayrıca aldığım senette tarih ve vade tarihi yok. sadece çift imza tc kimlik no adı ve adresi var. hepsini müteahhide doldurdum. bi sıkıntı olmaz sanırım.:alala
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Satış sözleşmesi ve senetle birlikte bir avukata gidip paranızın iadesi veya tapuyu elde etme yollarını görüşüp tartışmanızı öneririm.
.................................................. ........
sayın hocam senetin üzerinde vade tarihi, tanzim tarihi, alacaklı ismi yazılı değil. diğer kısımlarını müteahhide doldurttum. ayırıca kefilolarak gerçek ev sahibinin kefilliğini aldım. ben boş kısmları doldurmam sorun yaratırmı? teşekkürler.:alala
Avukatınıza danışmadan hiç bir şey yapmamanızı öneririm.
hocam merhabalar. benim soru şu olacak. almış olduğumuz evin tapusu üzerimizde değil. ama adi sözleşme yaparak ev satışının adıma olduğu sözleşmede belirtilmiştir. teminat senedide mevcut. bu arada ev sahibi tarafından evin bir başka şahsa satılmasını önlemek amacıyla ne yapabiliriz. noterden ve ya tapu müdürlüğünden bilgi verirseniz sevinirim hocam. saygılar.
Tedbir talepli hükmen tescil davası düşünülebilir. Dediğim gibi elinizdekileri avukatınızla değerlendirmeniz daha yararlı olur.