8 Sene evvelki Senet tahsili
Kolay Gelsin. Sattığımız Arsalar Karşılığında Elimde 4 Adet 2002 Tarihinde düzenlenmiş, 2004 vadeli, 3 milyar değerinde tediye tarihi ve vade alanı boş olan senetler mevcut. Borçlu kişi senetleri öderim ancak 3 bin lira X 4 yani 12 bin lira olarak öderim demektedir. Sattığımız Arsaların şuanki değeri 30 binliradır. Ancak Satış zamanında iki kefil ile beraber yapılan bir Satış Sözleşmesi mevcut olup içerisinde "arsaları sattım paramı aldım" diye Babamın bir beyanı geçmektedir. Bu Senetleri arsa değerinde nasıl tahsil edebilirim veya o günkü 3 milyar lira günümüzde faiziyle beraber ne kadar eder.
Senetlerin Tediye tarihleri yoktur.
Senetlerin vade alanları boştur.
Senetlerde 2001 tarihli pullar mevcut olup üzeri borçlu tarafından imzalanmıştır.
Bana en kısa zamanda bir yol gösterirseniz sevinirim. Çevremde bulunan avukat arkadaşlara işin açıkçası güvenemiyorum.
Teşekkür eder Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim...
Cevap: 8 Sene evvelki Senet tahsili
Alıntı:
Bedir_ rumuzlu üyeden alıntı
...Çevremde bulunan avukat arkadaşlara işin açıkçası güvenemiyorum....
Bu sitede söylenmemesi gereken sözlerin başında gelir...
Çare de malesef onlarda. Burdan belirttiğiniz soruna cevap verebilmemiz sakıncalar içeriyor.
Kusuruma Bakmayın. Sadece Düşüncemi belirtmek istedim. Bu Arada Kurban Bayramınızı Kutlar Hayırlara Vesile olmasını temenni ederim.
"Burdan belirttiğiniz soruna cevap verebilmemiz sakıncalar içeriyor."
burasını Anlayamadım daha açıklayıcı olursanız en azından gideceğim yolu azda olsa anlamış olurum. Yeniden teşekkür ederim. Engin Bey.
Senetleriniz eksik unsurlar içeriyor. Vadesi olmayan senet görüldüğünde ödenir dolayısıyla geçmişe dönük faiz talep edilemez. Temerrüt oluşmamıştır vs.