beledıye tarafından yapılan uygulama sonucu 190 metrekare şer olmak üzere 4 hissedara 797metre karelik yer verilmiş.Yalnız biz hariç diğer hissedarlar ölü.Ben bu 4/3lük kısımı almak istıyorum.Ne yapmam gerekiyor?
Printable View
beledıye tarafından yapılan uygulama sonucu 190 metrekare şer olmak üzere 4 hissedara 797metre karelik yer verilmiş.Yalnız biz hariç diğer hissedarlar ölü.Ben bu 4/3lük kısımı almak istıyorum.Ne yapmam gerekiyor?
Diğer hissedarların mütevvefa olması mirasçılarının yasal miras haklarını ortadan kaldırmıyor.Sorunun cevabını kendiniz bir bakıma vermişsiniz zaten.Eğer mirasçılar arasında mezkur taşınmazın satımı konusunda uzlaşılamıyorsa izale-i şuyu yoluna giderek; tüm mirasçıları hasım-davalı göstermek suretiyle izale-i şuyu davası açabilirsiniz.Her ne kadar taşınmazın belirttiğiniz kısmını satın almak isteseniz de, dava sonucu mezkur taşınmazın satışı açık arttırma yolu ile yapılabileceği ve ihale en son ve en fazla pey veren üzerinde kalacağı için mezkur yeri sizin iktisap edeceğiniz bu nedenle belli olamaz.
Mahkeme masrafları davayı açana mı kalır? Arsanın üzerindeki evler sorun cıkarır mı peki?