daha önce belirttiğim soruma bir yanıt alamadım. kimse bana işyeri hekiminin işçi çocuklarına reçete yazmayıp memur çocuklarına yazmasının kanunda nerede yer aldığını bildirmedi. bir bilen varsa rica ediyorum bilgi verebilirmisiniz? teşekkür ederim
Printable View
daha önce belirttiğim soruma bir yanıt alamadım. kimse bana işyeri hekiminin işçi çocuklarına reçete yazmayıp memur çocuklarına yazmasının kanunda nerede yer aldığını bildirmedi. bir bilen varsa rica ediyorum bilgi verebilirmisiniz? teşekkür ederim
İşyeri hekimliği konusu 4857 sayılı yasanın yukarıda yer verilen maddesinde düzenlenmiştir.Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">İşyeri hekimleri
MADDE 81. - Devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran işverenler, Sosyal Sigortalar Kurumunca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan, işçilerin sağlık durumunun ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir işyeri sağlık birimi oluşturmakla yükümlüdür.
İşyeri hekimlerinin nitelikleri, sayısı, işe alınmaları, görev, yetki ve sorumlulukları, eğitimleri, çalışma şartları, görevlerini nasıl yürütecekleri ile işyeri sağlık birimleri, Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipleri Birliğinin görüşü alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılacak bir yönetmelikte düzenlenir.
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
İşyeri hekiminin, işverenle yapmış olduğu anlaşmaya uygun olarak işçi çocuklarına da reçete yazabilir.
Ancak, yazmış olduğu reçetede yazılı ilaçların bedeli,
Yönetmeliğinden de anlaşılacağı üzere, SSK ile yapılacak olan sözleşmeye göre berlilenir.Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">
İŞYERİ SAĞLIK BİRİMLERİ VE İŞYERİ HEKİMLERİ (*)
GÖREVLERİ İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
http://www.calisma.gov.tr/birimler/i...onetmeligi.htm
Tedavi hizmetleri
Madde 15 #8211; Sağlık biriminde iş sağlığı hizmetleri dışında kalan birinci basamak tedavi hizmetleri ile ilgili usul ve esaslar, SSK ile işveren arasında yapılacak protokole göre belirlenir.
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Eğer SSK ile yapılan sözleşmede, işçi çocuklarına yazılacak olan reçetenin bedelinin ödeneceğine dair bir hüküm yoksa, işçi çocuklarına reçete yazılabilmekle birlikte, reçete bedelinin SSK tarafından ödenme zorunluluğu da olamaz.
Memur çocuklarına reçete yazılması ve bedelinin ödenmesi ise, bütçe uygulama talimatı hükümlerine göre olur. Bunun için bütçe uygulama talimatı hükümlerinin incelenmesi uygun olur.