Azami Ögrenim Süresi ve Yeni Kayıt
Merhabalar,
İnternette yaptığım araştırmalar sonucu sorumun cevabını burada bulabileceğimi düşünerek bunu yazıyorum. Şimdiden zamanınız için çok teşekkürler.
Ben 1984 doğumluyum, 2002 yılında Anadolu Üniversitesinde örgün, 4 yıllık bir programa kayıt yaptırdım. Fakat bazı problemler sebebi ile 7 senede bitiremedim ve kaydım silindi. Tecilimin süresi dolmadan, tekrar ÖSS'ye girerek aynı üniversiteyi kazandım. Ve derslerimi saydırarak tekrar kayıt oldum. Kayıt olurken hiçbir problem çıkmadı ve okul belgelerimi askerlik şubeme gönderdiğini soyledi, iki hafta sonra durum belgesi alıp içimi rahatlatmak için Halıcıoğlu şubesine gittiğimde yoklama kaçağı olduğumu öğrendim.
Şimdi, daha önce bir okulda 7 sene okuduğum için 29 yaşında olmasam da tecil hakkım olmuyor mu? Ya da iki hafta belgelerin gönderilip sisteme girilmesi için yeterli bir süre değil mi?
Ve hangi durumda ne yapmam lazım? Bir şekilde iki sene süre kazanıp okulu bitirmek istiyorum.
Verebileceğiniz her türlü fikir için çok minnettar olacağım.
Cevap: Azami Ogrenim Suresi ve Yeni Kayıt
Alıntı:
ccozgonen rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
İnternette yaptığım araştırmalar sonucu sorumun cevabını burada bulabileceğimi düşünerek bunu yazıyorum. Şimdiden zamanınız için çok teşekkürler.
Ben 1984 doğumluyum, 2002 yılında Anadolu Üniversitesinde örgün, 4 yıllık bir programa kayıt yaptırdım. Fakat bazı problemler sebebi ile 7 senede bitiremedim ve kaydım silindi. Tecilimin süresi dolmadan, tekrar ÖSS'ye girerek aynı üniversiteyi kazandım. Ve derslerimi saydırarak tekrar kayıt oldum. Kayıt olurken hiçbir problem çıkmadı ve okul belgelerimi askerlik şubeme gönderdiğini soyledi, iki hafta sonra durum belgesi alıp içimi rahatlatmak için Halıcıoğlu şubesine gittiğimde yoklama kaçağı olduğumu öğrendim.
Şimdi, daha önce bir okulda 7 sene okuduğum için 29 yaşında olmasam da tecil hakkım olmuyor mu? Ya da iki hafta belgelerin gönderilip sisteme girilmesi için yeterli bir süre değil mi?
Ve hangi durumda ne yapmam lazım? Bir şekilde iki sene süre kazanıp okulu bitirmek istiyorum.
Verebileceğiniz her türlü fikir için çok minnettar olacağım.
Yoklama kaçağı olduğunuzu öğrendiğinizde yoklama yaptırdınız mı ?
Öğrenciliğiniz bittiği sırada yani kayıt sildirdiğiniz zaman 'kayıt sildirme belgesiyle' yoklama yaptırmanız, buna ek olarak askerliğinize karar aldırmanız ve celp döneminden 1 ay kadar önce sevk tehirinde bulunmanız gerekirdi, bu sayede zaman kazanmış olurdunuz ve yeniden öğrencilik hakkı kazandığınız için tecil hakkınız olurdu. Zira, öğrenci affıyla ya da intibak yoluyla tekrar okula - öğrenciliğe dönenler yeni kanuna göre öğrencilik haklarından faydalanabilmekteler. 29 yaşından gün almadıkları sürece.
Şahsi kanaatim sizin tecilden yararlanamayacağınız yönünde. Gerisi askerlik şubesinin takdirine, yani sizin onlara bu durumu izah edebilmenize bağlı. Yoklama kaçağı olduğunuzu, aöf'de üst üste iki yıl kaldığınız zaman ya da 7 senenin sounda yoklama kaçağı durumuna düşüceğinizi bilmeniz ve buna ilişkin tedbirleri almanız gerekirdi.
Cevap: Azami Ogrenim Suresi ve Yeni Kayıt
Fakat, okula yeniden kayıt yaptırdığımda henüz tecilim dolmamıştı. 31 Ekim'e kadar tecilliydim ve kaydımı 19 Ekim de yaptırdım. Okul da hem kaydım silindiğinde hem de yeniden kayıt olduğumda gerekli belgeleri yerli olduğum şubeye gönderdi. Kaydımın silinmesi ve yeniden kayıt olmam arasında bir hafta bile süre geçmedi.
Yoklama kaçağı olduğumu bugün öğrendim. Konu hakkında çok bilgim olmadığı için ne yapmam gerektiğini oradaki memurlara danıştım ve onlar öğrenci belgemin gönderilmesi için okulu aramamı bir sorun olmayacağını söylediler. Okulu aradım, onlar da belgeleri gönderdiklerini söylediler. Arkasından yerlisi olduğum şubeyi aradım ( bütün olanlar yabancısı olduğum Halıcıoğlunda geçiyordu ) yerlisi olduğum şube ise yoklama kaçağı olmadığımı, askerliğimin ertelendiğini söyledi, gerekli belgeleri İstanbuldaki en yakın şubeden alabilirmişim.
Anlamadığım aynı gün içinde nasıl iki ayrı şube de farklı durumlarda görünüyor olabilirim? Bir memurun dosyamı yanlış okuması yüzünden bu kadar dert çekmeye razı değilim açıkçası.