Cevap: İhtar çekilen ev sahibi
Alıntı:
aykutozkan rumuzlu üyeden alıntı
ağustos 2009 ayında oturduğum daireyi boşalttım ev sahibi ilk başta depozitomu vericemdedi sonra vermedi bende ekim ayında kendisine ihtarname çektim ihtarname eline ulaşmış durumda ama kendisi henüz ödüycem vs. gibi bir dönüş yapmadı. bu durumda icra yoluna gitmem yeterlimidir.
İcra yoluna gidiniz bir an önce..
Hukukcu değilim haddim olmayarak yaşadığım bir durumu paylaşmak istiyorum.Ev sahibimiz yaşlı babam oturacak diye bizi çıkardı.Depozitomuzu ay başında vereceğinide söyledi.Boşalttıktan sonra anahtarları kendisine evi gezdirerek ben teslim ettim.Bir zaman sonra bir ihbarname aldım bilirkişi getirerek evine zarar verdiğimizi tutanak tutturmuş ve mahkemeye vermiş.Biz depozito yerine hava aldık bunda art niyet vardı ödemek istemezse ödemiyor.Bu arada benim yaşadığım olay işyeri ile ilgili idi.
Anahtar teslimini yazılı şekilde ve zarar ziyan, ödenmemiş borç yoktur şeklinde bir zabıtla yapmak gereklidir. Aksi takdirde tahliyeden sonra bile kiralardan mesuliyet söz konusu olabilir.
Biz bir ay içinde işyerini iyi niyetle boşalttık.Yaşlı amca mağdur olmasın diye hiçbir sorun olmadı yıllarca kiracıları olduk.Ev sahibimizden beklemedik.Söz uçar yazı kalır çok doğru.Teşekkürler.
selam
öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
ben daireyi emlakçı vasıtasıyla tutmustum ve anahtarlarıda emlakcıya teslim ettim. zarar olmaığını ispatlıycak şahit olarak gösteebilirm. ve şu ana daireyi kiracıya vermiş durumda yani içinde kiracıda var bizden sonra kiraya verilmiş
Sayın Aykutozan,
sanırım net cevaplar verebilmek için bazı teferruatlara ihtiyaç var:
- Dairenizi kira dönemi sonundamı boşalttınız yoksa kira dönemi içerisindemi,
- Daireyi boşaltmadan bir süre önce herhangi bir şekilde yazılı ihtarda bulundunuzmu,
- Daireyi boşaltma esnasında ev sahibinizle kontrato feshine ve evin teslimine ilişkin bir tutanak düzenledinizmi,
- Anahtarı teslim ettiğiniz Emlak Müşaviri ile bir tutanak düzenledinizmi,
bu soruların hepsine cevabınız hayır ise avukat arkadaşımızında bahsettiği gibi depozitoyu alacağım derken; dönemin kalan kiraları başta olmak üzere zarar ziyan gibi bir çok maddi taleple karşılaşabilirsiniz.