Kredi kartı borcundan dolayı ailemin ikamet ettiği eve haciz gelebilir mi?
Herkese iyi çalışmalar.
Ben ailemle birlikte kalıyordum ailemin kart borcundan ve benim icra safhasına geldigimden haberi yoktu eve icra memuru gelince duyuldu bizde kavga ettik evden ayrıldım baska ev tuttum muhtarlık kaydımı yeni eve aldırdım ve bankalara noterden kagıt gönderdim yeni adres degişikligiyle ilgili ancak geçenlerde eski evime yani babamın evine icra gelmis ödeyin demiş resmi olarak ben orada oturmuyorum bunu kendilerine noterle bildirdim buna ragmen nasıl hala o eve gidiyorlar kanunda böyle birsey varmı? O evden esya kaldırabilirlermi. Ayrıca evdeki tüm esyalar babama ait ve bunların faturası babamda var.
Yardımcı olursanız sevinirim...
Cevap: Kredi kartı borcundan dolayı ailemin ikamet ettiği eve haciz gelebilir mi?
Arkadaşlar yarın icradan geleceklermis ailemin evine eski oturdugum eve ben bu duruma nasıl itiraz edebilirim?
Cevap: Kredi kartı borcundan dolayı ailemin ikamet ettiği eve haciz gelebilir mi?
Bankaya (başvuru sırasında)bildirmiş olduğunuz adrese icra uygulanması normal.
Aileniz, kendileriyle birlikte yaşamadığını iddia edip, evde bulunan eşyaların faturalarıyla kendilerine ait olduğunu ıspatlayarak haciz tutanağına eklettirmeleri gerekir.Bu durum haczin uygulşanmasına engel olmayacaktır, sonrasında dava açıp haczi kaldırtmaları gerekecektir.
Yanlız söyle bir durum var ben noterden resmi olarak evrak gönderdim yapılan sözleşmede noterden adres degişikligi ile ilgili evrak gönderilmedigi sürece bu adres ikamet adresi kabul edilir yazıyor ben noterden evrak gönderdim bu durum resmi degilmi o adrese gelse beni orada bulacakken neden hala o eve gidiliyor. Kanuni olarak ben o evragı noter ile gönderdigim zaman orada oturmadıgımı ispatlamıs olmuyormuyum. Benim bildiğim o evrak resmi evrak en fazla yapacagı kapıya gelir oğlum burada oturmuyor denince gidilmezmi çok güvenmezse komsulara sorar oturmadıgına kanaat getirince gider biliyorum.
Arkadaşlar bir avukat daha evi aramış eve hacze gelecegiz demiş ben noterden kagıt gönderdim bu nasıl olabilir nasıl gelebilirler noterden gönderdigim kagıtta artık o adreste degil su adreste oturuyorum yazıyor hatta muhtardan aldıgım kagıdıda ek olarak belirttim bunu o avukata gönderdim bu nasıl olur bu icra gerçekleşebilirmi. Noterden gönderdigim kagıdı orada çalışan birisi teslim almış. Yani bize o kagıt gelmedi diyemiyorlar.
Siz adres değişikliğini haciz kararı size bildirildikten sonra yapmış ve bankaya bildirmişsiniz.
Yani dışardan bakıldığında , haczedilebilecek bir şey bulunmayan bir adrese taşınmış görülüyorsunuz.
Ama eşyam var o eşyaları önceden almıstım yani sıfırdan dizdigim bir ev var ortada! Önce buraya gelmeleri gerekmiyormu noterden gönderilen bu evragın bir hükmü yokmu hani gelseler esya bulamasalar boş ev olarak görseler sonra bunlar bizi kandırıyor diye eski evime gitseler anlarım yeni evime hiç gelmediler.
Noterden gönderilen bu kagıdın bir yaptırımı yokmu ilk olarak oraya gelmeleri hukuki olarak gerekmezmi?