Şahitleri ne zaman yazdırmalıyım?
Merhabalar bir yakınım çalıştığı yeri mahkemeye verdi.ama dilekçesinde kendi şahitlerinin isimleri belirtilmemiş.ilk davada direkt olarak şahitlerini çağırabilir mi yoksa isimlerinin önceden mahkemeye bildirilmesi mi gerekiyordu .birde bu hizmet tespiti davaları ne kadar sürüyor acaba saygılar
Cevap: şahitleri ne zaman yazdırmalıyım
Dava dilekçenizde tanık deliline dayanmış olmanız gerekli ve yeterlidir. Yargılama aşamasında mahkeme tarafından tanıklarınızın isimlerini bildirmeniz istendiğinde verilecek süre içerisinde tanık listenizi vermeniz gerekir.
Cevap: şahitleri ne zaman yazdırmalıyım
Alıntı:
rempetika78 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar bir yakınım çalıştığı yeri mahkemeye verdi.ama dilekçesinde kendi şahitlerinin isimleri belirtilmemiş.ilk davada direkt olarak şahitlerini çağırabilir mi yoksa isimlerinin önceden mahkemeye bildirilmesi mi gerekiyordu .birde bu hizmet tespiti davaları ne kadar sürüyor acaba saygılar
Şahitleriniz çok sağlam olmalı ben yaşadım arkadaşım çok risk taşıyan bir olay sen sen ol Şahidini seni satmayacak kişilerden seç başıma geşdi haklı dırımdayken haksız dırıma düştüm....
Cevap: Şahitleri ne zaman yazdırmalıyım?
evet insanlar maalesef çıkar için doğru bildiğini bile bazen yanlış söylüyor.bu hem türk örfleri açısından hem kanunen yasak ama bulunan kişiler küçük çıkarlar için bunu yapmayacak kişiler .zaten emekli olmuş ikiside bu açıdan rahatız.halen çalışanlar şahitlik yapmaz isteselerde kimseyi zor durumda bırakmayız.ama yinede uyarı için sağol iki gün önceden şahitleri sıkı markaja almak lazım
Ulaş bey teşekkürler.Davanın süreci açısından henüz ilk duruşma başlamadan önce ilave bir dilekçe ile şahitlerimizin adını yazdıramazmıyız? böylece şahitlerin ilk duruşmaya katılımlarını sağlayarak zaman açısından tasarruf etme düşüncesindeyiz
Tanık listesi vermemiş olsanızda, tanıklarınızı duruşma günü hazır ettiğinizde mahkemece dinlenecektir.