Davacı davasını geri çekti akibetim ne olur?
Herkese iyi akşamlar Sulh ceza mahkemesinde basit yaralamadan açılan davam vardı karşı taraf arkadaşımla bana dava açtı sonra davasından vazgeçip feragatname yazdı hakim bunu aldı ilk duruşmam olucak buna gitmem gerekiyormu ben şehir dışında olduğumdan ve çalıştığımdan dolayı katılmam zor gözüküyor ben polise verdiğim ifademde şikayetçi değilim demiştim acaba ne yapmam gerekiyor şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.
Cevap: Davacı davasını geri çekti akibetim ne olur ?
Takibi şikayete bağlı bir suç olduğundan, karşı taraf da şikayetinden vazgeçtiğinden muhtemelen birşey olmayacak.
Duruşmaya gidip gerekli görülürse ifadenizi veriniz.
Sn. Temel.
Benim de silahla tehdit davam var, davacı şikayetini geri çekti ancak yine de kamu davası açıldı, ikisinin arasında ne gibi fark var ? Savcı dava açmasa da olur muydu ? Sonuçta o da şikayet üzerine yakalama kararı çıkarmış ve müşteki davasından ve şikayetinden feragat ediyor.
Teşekkürler.
Çok teşekkür ederim İlknur hanım :) katılmam zorunlu gözüküyor herhalde
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Temel.
Benim de silahla tehdit davam var, davacı şikayetini geri çekti ancak yine de kamu davası açıldı, ikisinin arasında ne gibi fark var ? Savcı dava açmasa da olur muydu ? Sonuçta o da şikayet üzerine yakalama kararı çıkarmış ve müşteki davasından ve şikayetinden feragat ediyor.
Teşekkürler.
Silahla tehdit; tehdit suçunun nitelikli halidir. Şikayet olmasa dahi yargılamaya devam edilir. Şikayetten vazgeçmenin tek etkisi mağdurun temyiz hakkını kaybetmesidir.
Savcı dava açmayı "yeterli şüpheye" ulaşmasıyla alakalıdır. Savcı suçun işlendiği yönünde yeterli şüpheye ulaştıysa kamu davasını açar, aksi halde kovuşturmaya yer olmadığına (takipsizlik) karar verir.