Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma
Ramazan ayı içerisinde geçici olarak çalıştığım işyerinin aracıyla plakası ve ehliyeti olmayan 65-70 yaşlarında önden seleli 3tekerlekli motorsikletliyi göbekten geçerken benim aracımın sağ tarafı sürtmesi sonucu amca düştü ve yaralandı ambulans çağırdım amca ise ne ambulans nede trafik çağırmamı istedi "motorumun plakası yok trafik götürür" diye yanlız ben ambulans çağırdım olay yerine amca hastahaneye kaldırıldı kolunda parçalı kırık tespit edilmiş ve ameliyata alınmış. trafik tutanağında TAM kusurlu olarak ben suçlu bulundum çünkü göbekte araç sollamışım yanlız trafik ruhsat plaka herhangi bir belge olmadı için böyle bi araç yok diye motoru otoparka çekti madem böyle bi araç yok neden tüm kusur bana verildi. amcanında motorunda plaka ruhsat yada motorla ilgili herhangi bi evrağı olmadığı halde ve amcanın motrorsiklet yada normal ehliyeti olmadığı halde. ailem iki kez ziyaretine gitti ve son gitmesinde amcanın terslemesinden dolayı birdaha gidemedik amca davacıyım diyor ve sulh ceza mahkemsinde TAKSİRLE BİR KİŞİNİN YARALANMASINA NEDEN OLMA diye tlf numa dava msjı geldi. Selçuk Üniversitesinde öğrenciyim ve bu olay yüzünden psikolojim bozuldu sicilim temiz dava sonucu ne olabilir. en kötü ihtimal ne sonuç çıkar.
Cevap: Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma
Öncelikle geçirmiş olduğunuz talihsiz olay nedeniyle geçmiş olsun..Olayınızda o kadar çok unsur var ki iş vereninizle birlikte sizin de sorumluluğunuza gidilecektir.Bir diğer önemli unsur ise motorsiklet kullanan şahısın kask vs .takıp takmıyor oluşu.eğer kask dizlik vb . korumaçları takmıyormuş ise mağdur amcanında oluşan kazadan sorumluluğu doğacaktır.Benim size tavsiyem çokta fazla sıkıntıya girmemeniz.Aleyhinize çok ağır bir hüküm verilmeyecektir.Siz tabiki yine de bir hukuki danışman ile hareket ederek sorunu çözüme kavuşturursanız daha verimli bir sonuç elde edersiniz.
Çok telaş edilecek bir durum değil. Anlatımınıza göre neticeten ceza artı yargılama giderleri ile toplam 2500 TL gibi adli para cezası ile kurtulacağınızı düşünüyorum. Karşı taraf avukat tutarsa buna yaklaşık 300 TL daha ekleyin.
Yaralananın ayrıca manevi tazminat davası açma hakkı vardır. Siz yukarıdaki ceza ve masrafları da göz önüne alarak mahkemesiz uygun bir manevi tazminat ödemeyi teklif edin. Bunun karşılığında davadan vazgeçsin. Kazada bilinçli taksir durumunuz varsa yaralanan şikayetçi olmasa da kamu davası devam edecektir. Bu durumda uzlaşmanızın bir faydası olmayacaktır.
Şartlarınız uygunsa uzlaşma daima en iyisidir.
2. Sulh Ceza Mahkemesi
Dosya Yıl/No 2011/21
Dosya Türü Ceza Dava Dosyası
Açılış Tarihi 05/01/2011
Dava Türü Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma
30/06/2011 09:55 Duruşma
Sayın site yöneticileri,yukarıdaki ceza dosyasıyla ilgili bundan yaklaşık 3-4 ay önce anayolda seyir halinde iken bir araç çarpıp kaçtı hafif yaralandım hastane raporum da mevcut,kaza raporum da mevcut ve bu dava bugün açıldı,bu davanın seyri ne olabilir nasıl hareket etmem gerekir yardımcı olurmusunuz,bilgilendirirmisiniz.şahsı henüz tanımıyorum ve bugün öğrendim.