25'imi doldurmadan ölüm aylığım kesildi...
Merhaba
2006 yılında babamı kaybettim, o tarihten itibarende öğrenci olduğum için yetim aylığı alıyordum, 2008 yılı Haziranında aöf lisans eğitimimi tamaladım ve yine aynı yıl aöf'de 2. öğretim okumaya başladım, bu yılın kasım ayına kadar aylık almaya devam ediyordum keza ölüm aylığım bağlandığında sigortalı çalışıyordum ki bunu kurumdaki çalışanlarada söylemiştim buna rağmen bağlandı.
Bu ay almam gereken ölüm aylığımı alamadım sanırım kesilmiş, bunun nedenini merak etmekteyim, bu ay başında iş değişikliğine gittim ve sigortalılığım bir firmada bitip diğerine geçti bu giriş çıkıştan olabilirmi çünkü bu ay 25. yaşıma girmeme rağmen henüz bu yaşı doldurmadım, kasım 1984 doğumluyum, 2010 kasımda 25'imi dolduracağım için normalde o tarihte kesilmesi gerek.
Sizce hangi nedenden kesilmiş olabilir veya bir yanlışlıkmı var bu işte.
Bu konularda beni bilgilendirebilecek biri varsa çok sevinirim.
Cevap: 25'imi doldurmadan ölüm aylığım kesildi...
Alıntı:
lantis rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
2006 yılında babamı kaybettim, o tarihten itibarende öğrenci olduğum için yetim aylığı alıyordum, 2008 yılı Haziranında aöf lisans eğitimimi tamaladım ve yine aynı yıl aöf'de 2. öğretim okumaya başladım, bu yılın kasım ayına kadar aylık almaya devam ediyordum keza ölüm aylığım bağlandığında sigortalı çalışıyordum ki bunu kurumdaki çalışanlarada söylemiştim buna rağmen bağlandı.
Bu ay almam gereken ölüm aylığımı alamadım sanırım kesilmiş, bunun nedenini merak etmekteyim, bu ay başında iş değişikliğine gittim ve sigortalılığım bir firmada bitip diğerine geçti bu giriş çıkıştan olabilirmi çünkü bu ay 25. yaşıma girmeme rağmen henüz bu yaşı doldurmadım, kasım 1984 doğumluyum, 2010 kasımda 25'imi dolduracağım için normalde o tarihte kesilmesi gerek.
Sizce hangi nedenden kesilmiş olabilir veya bir yanlışlıkmı var bu işte.
Bu konularda beni bilgilendirebilecek biri varsa çok sevinirim.
a-) çalışmaya başladığınız için ,
b-) 2.öğretime geçtiğiniz için kesilmiş olabilir.
Cevap: 25'imi doldurmadan ölüm aylığım kesildi...
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
a-) çalışmaya başladığınız için ,
b-) 2.öğretime geçtiğiniz için kesilmiş olabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim, benimle birlikte kardeşimde babamın maaşının %50'sini kardeşim %50 sini ben alıyordum, benimki kesildiği için onun maaşında otomatik bir değişme olması muhemelmi, gerçi bu ayki maaşta herhangi bir değişiklik yoktu, ya da değişiklik olması için başvurudamı bulunması gerekiyor?