Çocuğa karşı şiddet kullanma
Eşimden 2 yıldır ayrıyım ve yargıtayda olan boşanma davam var. Eşim üniversite mezunu ve eşimin babası da profösördür.
Çocuklarımı aldığımda zaman zaman onlardan annelerinin kendilerini dövdüğünü duyuyorum. İlkokul 2. sınıftaki oglumun yanına oturup derslerine yardım edecegi yerde tek başına yapmadıgı için dövdügünü ögrendim çocuklarımdan. Çocuklarımın anneleri tarafından dövüldüğünü duymaktan çok rahatsız oluyorum. Kendisi ile oturup konuşmak mümkün degil. Böyle bir konuyu kendisine sorsam bile inkar edecektir zaten. Çok agresif ve kendini her zaman haklı gören bir yapısı var. Bu sebeble hukuki bir yaptırım araştırıyorum. Hukukçu avukat üyelerin degerli görüşleri ile yardımcı olmalarını bekliyorum.
Cevap: Çocuga karşı şiddet kullanma
TCK 232 kapsamında (Terbiye hakkının kötüye kullanılması) savcılığa şikayet edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
TCK 232 kapsamında (Terbiye hakkının kötüye kullanılması) savcılığa şikayet edebilirsiniz.
Sayın Engin Bey,
İlginiz için teşekkür ederim. Savcılıga şikayet konusunda olayın üzerinden 1 yıl gibi bir süre geçmesinin bir önemi var mıdır?
Sacılıga şikayet ederken hastane raporu veya buna benzer birşeyle olayı delillendirmemiz gerekiyor mu?
iyi çalışmalar dilerim. Bayramınızı kutlarım.
Bu tür suçlar mütemadilik gerektiren eylemleri kapsar. Bir kez işlenmekle tamamlanmaz. Devamlılık lazımdır. Şikayet süresi belirtilmiyor ama bir yıldan bu yana böyle bir eylem olmamışsa şahsi kanaatimce soruşturmadan çok bir şey çıkmaz.
Hastane raporu gerekmiyor, hastane raporu alacak ölçüde darp vs varsa kasten yaralama suçuna girebilir. Ancak çocuğun ve çevresinin beyanları, çocuğun psikolojik durumu vs. önem arz eder. İsnat edilen suçu ispat edecek verilere ihityacınız olur.
Size de mutlu bayramlar...