Merhaba,
Askerliği er olarak yaptığım takdirde karşılaşabileceğim kötü muamelede hukiki olarak yapmam gerekenler ve haklarım nedir acaba?
Teşekkür ederim.
Printable View
Merhaba,
Askerliği er olarak yaptığım takdirde karşılaşabileceğim kötü muamelede hukiki olarak yapmam gerekenler ve haklarım nedir acaba?
Teşekkür ederim.
Korkuyormusun? :DD
Değerli arkadaşım, ben bir şeyi çok merak ettim;
Hemen kötü muameleye maruz kalmayı getirmişşsin aklına..Bu üzücü gerçekten.. Oysaki Askerlik çok farklı bir olgudur.. Yıllardır ki; üzülerek terhis olan Askerleri biliriz.. Kışlasını, ortamını 2'nci evleri olarak görenleri... Bende şunu eklemek istiyorum;
Merak etme falaka filan yok askerlikte.. Medeni bir şekilde yapıyorsun askerliğini..Sen bi başla, karşılaşırsan o dediğin olgularla ozaman yaz, birşeyler ayarlarız :)
Şimdiden hayırlı tezkereler... :ok
desende_asi arkadaşıma katılıyorum... Birileri sana askerliği yanlış ifade etmiş.
Evet, tabi tabi , kesinlikle çok "medeni" şekilde yapıp geliyorsun. Herşey güllük gülistanlık, her şey toz pembe.Bundan herkes koşa koşa gidiyor.Zinhar dayak, küfür ,falaka yok.
Yalnız arada eline pimi çekilmiş bomba veriyorlar, değerin 2,5 sene oluyor. O da basında çıkarsa.Korkma, basın yazmazsa eğitim zayiatı oluyorsun.
Valla serdarsoykan arkadaşım ,kötü muamele görürsen hiç bir şansın yok.Komutanın iyi çıkacak diye dua edeceksin.Kağıt üzerinde çok hoş hakların var ,ama uygulama tamamen keyfiyet faktörüne göredir TSK'da. Orada tüm kaderin , üstünün iki dudağı arasındadır. Eğer torpilin varsa hem iyi bir yerde askerlik yapma şansına ,hem de iyi muamele görme şansına erişirsin.
Kolay gelsin.
Askerliğinizi yaptınız mı sn.anti-jacoben?
Jakoben 'in söylediği dikkate alınmalı.Butür olayları duyuyoruz,okuyoruz.
Eğerki askerlik yaparken üstünüzden veya komutanınızdan size yönelik bir davranış olursa bunu o komutanın bağlı olduğu bir üst makama ileteceksiniz,yazılı olarak.
Örneğin Takım komutanı asteğmen veya teğmen size yönelik kanunsuz işlem yapmışsa bunu bölük komutanına bildireceksiniz.Bölük komutanı ilgisiz kalıp ,rütbelisini korursa Tabur komutanına yazılı bildireceksiniz.Tabur Komutanı ilgisiz kalırsa Alay komutanına yazılı bildireceksiniz.
Bu sorumluluklarını yerine getirmezlerse suç işlemiş olurlar.
Kısa dönem mi yaptınız Sayın Kırcalı ve nerede yaptınız.