Saklı pay hakkı kanunda devam ediyor mu?
Saklı hak sitede bazı soru cevaplarda resmi gazetede kanunda değişiklige ugradıgını anlıyorum beni bu konuda aydınlatırmısınız. Bir annenin evladına intifa hakkını üzerinde bırakarak sattıgı evi anne ölünce kardeşin açtıgı dava ile saklı pay alınıyor mu? alınıyorsada mülkün ne zamanki degerine , tapuda yazan satış bedeline göremi ? bunuda açıkça anlatabilirmisiniz. tşk ederim.
Cevap: Saklı Hak kanunda devam ediyor mu?
Kardeşin kardeşe mirasçı olması konusundaki saklı pay kaldırıldı.Yani kardeşiniz de en az sizin kadar yasal miras hakkına sahiptir.Miras olarak kardeşinize saklı payı kadar miras kalmamışsa dava açarak saklı payını alabilir.( o günkü değerinden)
Cevap: Saklı Hak kanunda devam ediyor mu?
Anladım. tşk ederim. annenin vefatından sonra belli bir zaman aşımı var mı? yoksa 10 yılda geçse dava açılabilir mi? saklı pay dediğimiz de kişiye düşen miras hakkının 1/8 i kadar dır. dogru biliyormuyum acaba
Cevap: Saklı Pay Oranı Nedir
Baba sağ mı? Saklı pay dediğiniz nedir, terekeyi mi kast ediyorsunuz? Saklı payların ihlali söz konusu mudur? Sorunuzu daha açık yöneltirseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
sn.fuad,
sorunuzu birçok kez farklı başlıklar altında parça parça sorarak hem sorunuzun anlaşılamamasına hem de forum kirliliğine neden olmakta, dolayısıyla konularınızın ve üyeliğinizin kilitlenmesine sebep olmak üzeresiniz, farkındamısınız?
Sayın hocam açıklayıcı cevaplar alamamktayım sizden ilk konu açtıgımda açarak anlattım kıssadan hisse kesilerek cevap verildi. babam öldü . evin tapusu ilk olarak intikal tapusu çıktı 3 kardeş birde anne 4 kişi adına aynı gün annemize 3,000,000 tl ye sattık . kardeşler olarak ; sonrada annemde satın aldıgı ve kardeşlerin 1 er milyarını vererek aldıgı evi ben annemden satın aldım. gerçek degeriyle değil tabi 1,000,000 tl ye şimdi annem yaşıyo bu işlemler 2001 yılında gerçekleşti . annem vefat edince kardeşler evi imzalayarak sattılar annelerine ama itiraz ederlerse mahkemeye giderlerse biri yada ikisi benden hak isterler mi? diye merak ettim en kötü ihtimal olarak burda anladıgıma göre saklı hak ister kardeşiniz dendi bu saklı hak dava açıldıgında ki degerin ve miras payının kaçta kaçını mesela 75,000 tl lik evin 3 mirasçıya bölündüğünü düşünürsek ne kadarını alır dava açan kardeş ve ev satılmadan hakkını maddi olarak verme yoluna ( yani saklı pay hakkını ) gidebilinir mi?
Cevap: Saklı pay hakkı kanunda devam ediyor mu?
site güzel ama ilği az hala son iletime cvp alamadım bekliyorum.
Cevap: Saklı pay hakkı kanunda devam ediyor mu?
Yasal miras payı 1/3 tür.Saklı payı da bu miktarın yarısıdır.