Cevap: Yoklama kaçağı oldum
Şimdi bu sorunuza yüzlerce yanıt var sitede. Tecil kararınız öğrenim belgeniz elinizdeyse anında olacaktır. Yok eğer siz lise mezunu ÖSS ye hazırlanan birisiyseniz yani öğrenci değilseniz 1111 sayılı askerlik kanununun 36 ncı maddesi gereğince; lise ve dengi okul mezunlarının, askerliklerine karar aldırarak dilekçe ile talep etmeleri durumunda işleme tâbi oldukları doğumluların sevk tarihinden itibaren 2 yıl ertelenir.
Askerlik şubenize giderek (en kısa sürede) bu dilekçeyi vererek yoklama kaçağı durumundanda üç ay içerisinde kendiliğinden gelenler babında işlem görürsünüz. Yoklama döneminde çok ağır grip olduğunuzu belirtebilirsiniz savunmanızda iyleşir iyleşmez geldim derseniz muhtemelen ''takipsizlik'' verilir hakkınızda. Yada çok az bir hapis cezası çıkar o da idari para cezasına çevrilir taksitlendirilir.
Cevap: Yoklama kaçağı oldum
ben liseyi bitirdim öğrenci görünmüyorum...o zaman bi problem yok yarın subeye gidip fırçayı yicem,cezayı da ödicem...ben erteletme olmazsa diye korkuyordum...verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...çok ağır gribim dersem buna dair belge isteyebilirler mi peki...???Ve ödeyeceğim ceza hakkımda bir bilginiz var mı???