Hapis cezası var mı ödenmeyen yoksulluk nafakasında?
Açmış olduğum boşanma davasını artık burda duymayan kalmadı :) manevi tazminat ve yoksulluk nafakası kazandım, ama davam biteli sanırım 7 ay falan oldu ama 2007 de açmıştım davayı uzun sürdü herneyse, ogünden bugüne kadar kazanmış oldugum ne nafakayı nede tazminatı almadım, icra davam sürüyor 5 celse oldu hala hakim bir neticeye varamadı sürekli uzatıyor neden anlamadım celse atıyor boşanma davam bitti bu hala bitmedi aynı anda açmştım :) ben onun hapis yatmasını istiyorum böle birşey mümkünmü acaba, çok istiyorum hapis yatmasını aklı başına gelir uzun uzun düşünür belki adam olur hapisde düşünmeye bol vakti olacagı için cezasını çekmesini istiyorum bana yaşattıklarının para ile ölçülemeyecek kadar hafif olmadıgını bilmesi için.
Cevap: Hapis cezası var mı ödenmeyen yoksulluk nafakasında?
Madde 344 - (Değişik madde: 18/02/1965 - 538/136 md.;Değişik madde: 31/05/2005-5358 S.K./15.mad)
Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir.
Borçlunun, nafakanın kaldırılması veya azaltılması talebiyle dava açmış olması halinde, ileri sürdüğü sebepler göz önünde bulundurularak, tazyik hapsinin uygulanması bu davanın sonuna bırakılabilir.