İşyeri kira tespit ve tahliye davası
Yaklaşık 11 aydır süren bir kira tespit ve tahliye davasının içindeyim kiracı olarak.3yıldır aynı adreste oturmama rağmen ve elimde 1000 tl lik kira kontrat olmasına rağmen tapu değişmesi sonucu işyerinin yeni sahipleri tarafından bana karşı tespit ve tahliye davası açıldı.Bilirkişi heyeti 4000 tl kira tespitinde bulunduve ortada kirayı yatırabilecegim bir hesap verilmedi.mahkeme bilirkişinin kararını onarsa itiraz olarak ne yapmam lazım.Tekrar bilirkişi isteyebilirmiyim yada temyize başvurabilirmiyim.Birde belirlenen geriye ve ileriye dönük kiralara ben ayrıca stopaj ödermiyim.bildiğim kadarıyla mahkememenin verdiği rakam net te olsa stopaj içinden kesilerek ödenmesi..
Cevap: İşyeri kira tespit ve tahliye davası
Alıntı:
furkanberke rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 11 aydır süren bir kira tespit ve tahliye davasının içindeyim kiracı olarak.3yıldır aynı adreste oturmama rağmen ve elimde 1000 tl lik kira kontrat olmasına rağmen tapu değişmesi sonucu işyerinin yeni sahipleri tarafından bana karşı tespit ve tahliye davası açıldı.Bilirkişi heyeti 4000 tl kira tespitinde bulunduve ortada kirayı yatırabilecegim bir hesap verilmedi.mahkeme bilirkişinin kararını onarsa itiraz olarak ne yapmam lazım.Tekrar bilirkişi isteyebilirmiyim yada temyize başvurabilirmiyim.Birde belirlenen geriye ve ileriye dönük kiralara ben ayrıca stopaj ödermiyim.bildiğim kadarıyla mahkememenin verdiği rakam net te olsa stopaj içinden kesilerek ödenmesi..
Bilirkişi raporuna süresi içinde itiraz edip yeni bir bilirkişi incelemesi istemeniz mümkün.Mahkemenin bilirkişinin raporunu onaylaması HUMK uyarınca zorunlu değil.Zira; bilirkişi raporları mahkemeyi bağlayıcı değildir. Temyize başvurmanız mahkemenin bitiminde başvurabileceğiniz bir hukuki yoldur. Stopaj meselesine gelince; kira sözleşmesinde stopajın kiracıya ait olacağı konusunda bir madde varsa geriye dönük ve bundan sonraki stopajları ödemeniz gerekir.
Bu konuda avukatınızdan profesyonel yardım almanız olası hak kaybınızı önleyecektir.
Cevap: İşyeri kira tespit ve tahliye davası
Ferda hnm bilgi için tşk ederim.işyerinin önceki sahipleri şirketti.o yüzdenkiraya veren ve alan şirket olduğu için sadece fatura kesiyorduk.stopaj ödemiyorduk maliyeye,bu stopaj ödemediğimiz anlamına geliyor sanırsam.yeni sahipleri ise şahıs? birde etrafımdaki işyerlerinden kira kontrat fotokopilerini mahkeme başvuruma eklesem faydası olurmu.beni tahminen ne kadar bi sürede tahliye edebilirler.