Mal paylaşımı rejimini kabul etmiş durumdayız.Fakat evlilikten önce bana kalmış olan gayrımenkulü ,evlendikten sonra sattım ve parasını eşimle ortak hesabımıza vadeli olarak yatırdım. Boşanırsak eşim bu paranın yarısını alabilir mi?Saygılar
Printable View
Mal paylaşımı rejimini kabul etmiş durumdayız.Fakat evlilikten önce bana kalmış olan gayrımenkulü ,evlendikten sonra sattım ve parasını eşimle ortak hesabımıza vadeli olarak yatırdım. Boşanırsak eşim bu paranın yarısını alabilir mi?Saygılar
15) Paylaşmalı Mal Ayrılığı ne demektir ?
Eşlerin kendilerine ait olduğunu ispat edemedikleri malları onların paylı mülkiyetinde sayılır.
Evlilik veya bu mal rejimi her hangi bir şekilde sona erdiğinde , eşler paylı mülkiyetlerindeki malı paylaşırlar.
demektedir. Buna göre siz eğer size ait bir malın satışından elde edilmiş parayı ortak hesabınıza yatırdığınızı yada bir başka deyişle ortak hesabınızdaki paranın bir kısmının sizin şahsi mal/mallarınızdan elde edilmiş olduğunu kanıtlayamazsanız paylı mülkiyetinizde sayılacak yani paylaşılacak, ispat ederseniz de paranızı alacaksınız. Sonrada kalan miktarı 2 ye böleceksiniz..