Nafaka miktarı ve tazminat
merehabalar efendim.
çok müşkül bir durumum var.karım 1 sene önce 40 günlük çocuğumu da aldı ve babasının evine gitti.bunda babasının ve annesinin etkisi büyük.eşim ve özellikle çocuğumun acısından bayağı bi bunalımlara girdim.defalarca intiharlara kalkıştım.utancımdan psikoloğa da gidemedim ve bu arada bir takım akrabalarıö yüzünden yaklaşık olarak 25bin lira civarında borçlandım ve maaşımda hacizle ve kredi kesintileri var ve yaklaşık olarak 2 sene daha bu borçlardan dolayı maaş çekemeyeceö.
sormak istediğim konu şu.ben devlet memuru olarak çalışıyorum.1500 lira maaşım var ve 11/02/2010 tarihinde boşanma davamız var.eşim benden 10000 lira civarında tazminat ve 700 lira nafaka istiyor.acaba nafaka miktarı belirlenirken bu borçlarım göz önünde bulundurulur mu ve ben zaten ödeyemeyecğim nafaka yüzünden hapse girme durumum var mı acaba.
yardım ederseniz çok sevinirim....
Cevap: Nafaka miktarı ve tazminat
Alıntı:
terranecy rumuzlu üyeden alıntı
merehabalar efendim.
çok müşkül bir durumum var.karım 1 sene önce 40 günlük çocuğumu da aldı ve babasının evine gitti.bunda babasının ve annesinin etkisi büyük.eşim ve özellikle çocuğumun acısından bayağı bi bunalımlara girdim.defalarca intiharlara kalkıştım.utancımdan psikoloğa da gidemedim ve bu arada bir takım akrabalarıö yüzünden yaklaşık olarak 25bin lira civarında borçlandım ve maaşımda hacizle ve kredi kesintileri var ve yaklaşık olarak 2 sene daha bu borçlardan dolayı maaş çekemeyeceö.
sormak istediğim konu şu.ben devlet memuru olarak çalışıyorum.1500 lira maaşım var ve 11/02/2010 tarihinde boşanma davamız var.eşim benden 10000 lira civarında tazminat ve 700 lira nafaka istiyor.acaba nafaka miktarı belirlenirken bu borçlarım göz önünde bulundurulur mu ve ben zaten ödeyemeyecğim nafaka yüzünden hapse girme durumum var mı acaba.
yardım ederseniz çok sevinirim....
Anlatmak istemediğiniz belli, eşinizin asıl gidiş nedeni gizli olmakla birlikte zaten sorunuza kaynak olacak bir durumda değil.
Sizin bunalıma girişinizin ve utancınızdan (burasını anlayamadım neden utandınız) psikologa gitmeyişinizinde sorunuzla ilgisi yok.
Hakim sizin borçlarınızıda, gelirinizide dikkate alacaktır elbette. Ancak eşinizin ve çocuğunuzunda yaşamlarını idame ettirmek zorunda olduklarınıda göz ardı etmeyecektir.
Siz nasılki evli olsaydınız o aileyi geçindirecektiniz. bunun için çaba sarfedecektiniz. Aynı özveriyi yine göstereceğinizi de düşünerek karar verecektir hakim. Diğer yandan eşinizi bulun en kısa sürede ellerinden öpün. 10000 TL (yanlış okumadıysam / yada siz yanlış yazmadıysanız onbinlira) tazminat istemiş.. En az isteyenin 30- 40 bin TL tazmninat istediği günümüzde çok ama çok insaflı davranmış hatta kıyamamış size, 700 TL nafakayı sadece kendisi içinmi ? çocuk içinmi ? yoksa her ikisi içinmi istemiş belirtmemişsiniz. Eşinizin çalışıp çalışmadığınıda belirtmediğiniz için bu konuda yorum yapamadım. Ama hakim hakkaniyetli bir nafaka miktarında karar kılacaktır emin olun..
Ödemezseniz icra yolu ile tahsil etme hakkı var eşinizin, inatla yine ödemeyecek olursanız hapis cezasıda söz konusu olabilecektir..
Geçmiş olsun...