16 yıldır SSK'lıyım, işyerınden kıdem tazmınatımı alıp ayrılabılır mıyım?
merhabalar
1993 yılından berı ssk lıyım ve prım gunum 5800 dur. 1971 dogumluyum.ben kendı ıstegımle çalıştıgım ısyerınden kıdem tazmınatımı alarak ayrılmak ıstıyorum.tabıkı ssk dan emeklı aylığı alamayacagım,tek ıstegım işyerımden
kıdem tazmınatımı alabılmek. 14 yıldır aynı sırkette calısıyorum.acaba bu hakkım varmıdır?
Cevap: 16 yıldır ssk lıyım,ısyerınden kıdem tazmınatımı alıp ayrılabılırmıyım?
Eğer çalıştığınız işyerinden kanunda belirtilen haklı nedenlerden dolayı ayrılmıyorsanız kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Kıdem tazminatı alabilme şartları:
* Çalışan, işveren tarafından, ahlak veya iyi niyet kurallarına aykırı bir durumu tespit edilmediği halde işten çıkarılırsa,
* Çalışan, sağlık sebepleri ya da işverenin ahlak veya iyi niyet kurallarına aykırı hareketini gerekçe göstererek veyahut da zorlayıcı sebeplerle işi bırakırsa,
* Askerlik görevi dolayısıyla işten ayrılırsa,
* Emekliliğe hak kazanır ya da emeklilik için gerekli prim gün sayısı ile sigortalılık süresini doldurursa,
* Evlendikten sonra 1 yıl içerisinde işi bırakırsa,
* Çalışan vefat ederse yine hak sahipleri de kıdem tazminatına hak kazanmış olur.
Alıntı:
zehra durmuş rumuzlu üyeden alıntı
Eğer çalıştığınız işyerinden kanunda belirtilen haklı nedenlerden dolayı ayrılmıyorsanız kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
Kıdem tazminatı alabilme şartları:
* Çalışan, işveren tarafından, ahlak veya iyi niyet kurallarına aykırı bir durumu tespit edilmediği halde işten çıkarılırsa,
* Çalışan, sağlık sebepleri ya da işverenin ahlak veya iyi niyet kurallarına aykırı hareketini gerekçe göstererek veyahut da zorlayıcı sebeplerle işi bırakırsa,
* Askerlik görevi dolayısıyla işten ayrılırsa,
* Emekliliğe hak kazanır ya da emeklilik için gerekli prim gün sayısı ile sigortalılık süresini doldurursa,
* Evlendikten sonra 1 yıl içerisinde işi bırakırsa,
* Çalışan vefat ederse yine hak sahipleri de kıdem tazminatına hak kazanmış olur.
cevaplarınız ıcın tesekkur edrım.
ben prım gun sayımı doldurdum.sıgortalılık suresınden kasıt erkeklerde 25 yıl durumumu?cunku ben kendı ıstegımle ayrılmak ıstıyorum.
SGK dan alacağınız kıdem tazminatı alabilir yazısı ile, mümkün olabiliyor.(15yıl/3600 gün şartına göre)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
SGK dan alacağınız kıdem tazminatı alabilir yazısı ile, mümkün olabiliyor.(15yıl/3600 gün şartına göre)
tesekkur ederım, anladığım kadarı ıle ssk ya muracaat etmelıyım dılekce ıle...doğrumu?
Cevap: 16 yıldır SSK'lıyım, işyerınden kıdem tazmınatımı alıp ayrılabılır mıyım?
bolge calışma mufettıslerı ıle gorustum ve bu sekılde kendı ıstegımle ayrılırsam tazmınat alamayacagımı soyledıler.ıkılemde kaldım.acaba tecrubesı olan arkadaslar varmı?