Tek evi olanın borçlarından dolayı evi haczedilirmi
slm lar vereceğiniz cevaplara şimdiden tşk eder saygılar sunarım. (ACİL)
memur emeklisiyim. 1100 tl maaşım var. türkiyenin önde gelen üniversitesinde çocuk okutmaktayım.bankalara kredi ve kredi kartlarımdan dolayı borç sarmalına girdim. 60.000 tl kredi ve kredi kartı borcum bulunmaktadır . bu güne kadar ayda 2500 tl ödeyerek güvenirliğimi kaybetmek istemedim ama şimden sonra dayanma gücüm kalmadı. malesef şimden sonra ödeyemeyeceğim.
üzerimde:
1- halime münasip bir evim var.(çünki kendi imkanları ile ev sahibi olamayan vatandaşlar için belediyenin yaptırdığı bir daire)
2- 1100 tl emekli maaşım.
başkaca her hangi bir gelirim ve ya kazanımım bulunmamaktadır.
1-kredi ve kredi kart borçlarımdan dolayı hapis cezası alırmıyım.2-bir evim olmasına rağmen evimin icra ile satılma durumu olur mu.
3-maaşıma icra konur mu bu konularda aydınlatırsanız sizlere minnetter kalırım saygılarımla.
Cevap: Tek evi olanın borçlarından dolayı evi haczedilirmi
2-1: Hayır,
2-2:ödeme taahhüdünde bulunmazsanız,Hayır,
3-Borcunuzu ödemek için maaşınızdan kesinti yapılmasını kabul etmezseniz, Hayır.
Eviniz alacalınız tarafından tespit edildiğinde kaydına hacız konur ve borcunuzu ödemezseniz evınız için ne yazık ki satış süreci başlar.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Eviniz alacalınız tarafından tespit edildiğinde kaydına hacız konur ve borcunuzu ödemezseniz evınız için ne yazık ki satış süreci başlar.
slm av. hanım . icra iflas kanununun 88 maddesi ve 12 bendi benim durumumu kapsamıyor mu. bu maddeye istinaden itiraz edecek olursam . icra hakimliğine vereceğim itiraz dilekçesi yeterlimidir.yoksa itiraz davasımı açmam gerekir. avukat tutacak maddi durumum olmaığına göre baro dan avukat talep edebilirmiyim.tşk ler.
Haczedilmezlik itirazında bulunacaksınız, şikayet yollu dava şeklinde. Avukat tutacak gücünüz yoksa kendiniz takip edebilirsiniz.