Bakaya Kalma ve 5806 Sayılı Af Kanunu
Merhaba.
Bana bakaya kalmak sebebiyle mahkeme celbi gelmiş. Celpte 20/05/2008 - 27/05/2008 arasında son yoklama için askerlik şubesine başvurmadığım ancak 01/07/2008 tarihinde kendiliğimden yoklama yaptırdığım yazıyor.
Ben savunmamda 5806 no'lu aftan yararlandığımı bu yüzden elimde diploma olmadığından yoklamaya geç gittiğimi bildirmiştim. Savcılık tarafından istenen yazıya Okulum 26/09/2007 tarihinde başarısızlık nedeniyle okuldan atılarak kaydımın silindiğini bildirmiş.
Savcıda bu yazı üzerine dava açmış.
Ancak benim elimde şuan 5806 no'lu kanundan 2008/2009 Eğitim - Öğretim yılında yararlanacağıma dair belgem var ve bu belgeyi Askerlik Şubesine yoklamam sırasında teslim etmiştim. Aynı şekilde ilgili kanundan 2009/2010 Eğitim - Öğretim yılında da yararlanıyorum ve sanırım buna dair belge de alabilirim. Zaten askerliğim bu sebeple 31 Aralık 2010 tarihine kadar tecil edildi.
Benim sorum şu; İllaki mahkemeye gitmem gerekecek ama mahkeme tarihi tam da benim sınav tarihlerime denk geliyor. Ne yapabilirim? Ayrıca elimde ki belgeyi ve alacağım belgeyi delil olarak sunarsam beraat alabilir miyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Bakaya Kalma ve 5806 Sayılı Af Kanunu
Merhaba. anladığım kadarıyla forum bu aralar biraz durgun :)
Mahkemem sonuçlandı. Sonucu buraya bildireyim ki benim durumuma düşen birisi olursa en azından bir fikir edinmiş olur.
Mahkemeye çıktım ve ifademi verdim, aftan yararlandığıma dair belgeyi ve yeniden öğrencilik hakkı kazandığıma dair belgeyi delil olarak sundum. Suçum sabit görüldü ancak suçta kasıt görülmediği için beraat ettim.