Kredili Mevduat Hesabından dolayı Bireysel Kredinin de hacizlik olması
Daha önceden maaşımı aldığım baknada maaşıma bağlı kredili mevduat hesabı vardı.Yaklaşık olarak 1 yıldır bu bankadan maaş almıyorum.Ama kredili mevduat hesabını kullanıyordum.1 Ay kadar önce banka hesabın tüm borcun kapatılarak artıya geçmesi gerektiğini bildirdi.Ödemem gereken miktarı ödeyemedim ve dosya avukata gönderildi.Avukat ile konuştum ve borcu taksitlendirdim.
Aynı banka kullanmış olduğum ve taksitlerini düzenli olarak ödediğim bireysel kredimide takibe almış ve bugün itibari ile dosyayı avukata göndermişler.
Banka kredili mevduat hesabını ödemez isem bireysel kredimin de takibe düşeceğini bana bildirmesi gerekmezmiydi.Bireysel Kredi ile ilgili olarak belirtmiş olduğum sebepten dolayı itiraz hakkım varmı.Bu konuda ne yapabilrim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Kredili Mevduat Hesabından dolayı Bireysel Kredinin de hacizlik olması
Yardımcı olacak kimse yokmu
Bireysel kıredi için dosyaların avukata gittiğini sanmıyorum.
çünkü,düzenli ödeme yapılan kıredi hakkında işlem yapamayacaklarını düşünüyorum.
ayrıca kıredili mevduat hesabınıza yaptığınız ödemelerden dolayı muhakkak makbuz almanızı öneririm.
Bireysel kıredi için dosyaların avukata gittiğini sanmıyorum.
çünkü,düzenli ödeme yapılan kıredi hakkında işlem yapamayacaklarını düşünüyorum.
ayrıca kıredili mevduat hesabınıza yaptığınız ödemelerden dolayı muhakkak makbuz almanızı öneririm.
Bende öyle düşünmüştüm ama akşam üzeri avukat aradı.Bireysel Kredide kalan bakiyem 8.900.tl idi. 11.600.tl istedi.Derdimi anlatmaya çalıştım ama burası banka değil borç bu kadar dedi.
Benim öğrenmek istediğim bu konu hakkında ne yapabilirim.
Bu konudaki yasal düsenleme nedir.
Alıntı:
davut1972 rumuzlu üyeden alıntı
Aynı banka kullanmış olduğum ve taksitlerini düzenli olarak ödediğim bireysel kredimide takibe almış ve bugün itibari ile dosyayı avukata göndermişler.
Banka kredili mevduat hesabını ödemez isem bireysel kredimin de takibe düşeceğini bana bildirmesi gerekmezmiydi.
Hrehangi bir kredi türünden Takibe düştüyseniz,Takibe düştüğünüz kredının tamamını kapatmazsanız , Banka diğer kredılerıde takibe alabilir.zaten bireysel kredı ihtarnamesını okuduysanız taksitleirnizi düzenli yatırmadıgınızdan dolayı değil,Kredılı mevduat hesabı hükümlerine aykırı davrandıgınızdan dolayı Bireysel kredi için ihtarname gelmiştir.
syg.
Alıntı:
Daha önceden maaşımı aldığım baknada maaşıma bağlı kredili mevduat hesabı vardı.Yaklaşık olarak 1 yıldır bu bankadan maaş almıyorum.Ama kredili mevduat hesabını kullanıyordum.1 Ay kadar önce banka hesabın tüm borcun kapatılarak artıya geçmesi gerektiğini bildirdi.Ödemem gereken miktarı ödeyemedim ve dosya avukata gönderildi.Avukat ile konuştum ve borcu taksitlendirdim.
Banka kredili mevduat hesabını ödemez isem bireysel kredimin de takibe düşeceğini bana bildirmesi gerekmezmiydi.Bireysel Kredi ile ilgili olarak belirtmiş olduğum sebepten dolayı itiraz hakkım varmı.Bu konuda ne yapabilrim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Sözüne ettiğiniz banka ya iş ya da garantidir.:) Sorsan prosedür diyecekler...Birini ödemedin ya tamam diğerini zamanında ödesen bile hadi bakalım o da icralık olsun....Borçluysan suçlusun mantığı:)
Şimdi ben kredili mevduat hesabından dolayı tüm hesaplarımın kapatılacağını bana söylemeyen bu konuda ikazda bulunmayan banka hakkında hiçbir işlem yapamayacakmıyım.
Alıntı:
Şimdi ben kredili mevduat hesabından dolayı tüm hesaplarımın kapatılacağını bana söylemeyen bu konuda ikazda bulunmayan banka hakkında hiçbir işlem yapamayacakmıyım.
maalesef sayın hocam:( gücünüz nispetince ödemeye bakmalısınız.