Satış şartnamesi ile ilan arasındaki fark
Merhabalar;
İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla yapılan takipte satış şartnamesi ile gazete ilanı arasında fark var.. Şartnamede gayrimenkul tüm takyidatlarından ari olarak satılacaktır diye bir madde açılmış olmasına rağmen gazetedeki ilanda bu paragraf yok.. Satışa katılanlar satış şartnamesini görmüş ve kabul etmiş sayılacaklardır dediğine göre bu durum itiraz sebebi olbilir mi? Bu konuda yargıtay kararı bulamadım...
Satıştan önce itiraz edersem satış düşer mi?
Bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.... Teşekkürler..
Cevap: Satış şartnamesi ile ilan arasındaki fark
Gazetedeki ilan satış ilanının özetidir. Bu söylediğiniz hususun satışı iptal ettirecek derecede bir sorun olduğunu sanmıyorum olsa olsa maddi hatadır. Satıştan önce itiraz ederek satışı düşüremezsiniz ancak tedbir kararı alabilirsiniz. Bahsettiğiniz gerekçeyle böyle bir karar alabileceğinizi sanmıyorum.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.. Peki tedbir kararı bana nasıl bir fayda sağlar...2-3 Aylık bir zaman kazansam zaten borcumu kapatacağım..100.000 TL iiçin satış yapılıyor, 30.000 TL hazır,kalanı için süre istiyorum fakat banka avukatı anlaşmaya yanaşmıyor.
Bütün mücadelem 3 aylık bir zaman kazanabilmek..
Alıntı:
ciftci35 rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.. Peki tedbir kararı bana nasıl bir fayda sağlar...2-3 Aylık bir zaman kazansam zaten borcumu kapatacağım..100.000 TL iiçin satış yapılıyor, 30.000 TL hazır,kalanı için süre istiyorum fakat banka avukatı anlaşmaya yanaşmıyor.
Bütün mücadelem 3 aylık bir zaman kazanabilmek..
Satış talebinden önce İİK md. 111 gereğince icra dairesinden borcun taksitlendirilmesini isteyebilirdiniz. İlgili madde gereğince ilk taksit derhal ve peşin olarak ödenmek koşulu ile borcunuz 4 taksite bölünür,taksitlerinizi süresi içinde ödemeniz kaydı ile takipte dururdu. Ancak sizin ifadelerinizden satış talebinin gerçekleştiği ve kesinleştiği anlaşıldığı için bu seçenekten yararlanma imkanınız kalmamış.
Maalesef kredim katledilip takip başladığında ekonomik durumum dibe vurmuştu...Hani teğet geçen krizden dolayı, kaldı ki 30 ay boyunca hiç sektirmeden banka taksitlerini ödedim.. Gayrimenkulun satış tarihi aralık ayında olduğu için banka avukatı satıştan bütün alacağını tahsil edeceğini düşünerek anlaşmaya yanaşmıyor. Eğer satış için yeniden ilana çıkma sürecini başlatabilirsem her şey hallolacak benim açımdan..