Benim babam 2001 yılının ekim ayında vefat etmiştir. Akabinde gerekli tüm işlemleri yapılaraktan sonuç olarak verasetnamemiz çıktı .
annem 1/4 , abim 1/4 , ablam 1/4 , ve ben 1/4 toplam 3 kardeş birde annem tüm maddi manevi herkesin hak şekli belirlendi. babamın bankada 6.000 ytl parası vardı ; birde yaşamış oldukları mustakil ev bundan ibarettir . nakit 4 eşit parçaya bölünerek paylaşıldı. fakat müstakil evimiz için abim , ablam , annem konuşarak kendi aralarında evin tapusunun bana verilmesine karar verdiler. Verasetle ve tapuyla beraber biz 4 kişi tapu işlemleri için başvuruda bulunduk ; ilk 1 nci işlemde intikal tapusu çıktı 4 kişi mirasçılar adına , 2 nci işlemde de 3 mirasçı ( ablam,abim,ben) olarak tekrardan evi annemize 3.000 ytl karşılıgı sattık. Annemin adına tapu çıktı. 3 ncü işlemde de son olarak annem intifa ( yani kullanma hakkını ) üzerinde bırakarak 1.000 ytl karşılıgı evin çıplak mülkiyetini bana sattı tescil yapıldı benim adıma durum budur. Şunuda belirtmek isterim ki bu işlemlerin hepsi aynı gün ve saatte yapılmıştı. 21.12.2001 tarihinde ..
Benim sorum annem vefat ettikten sonra 2 kardeşimden biri yada her ikisi bana dava açma hakkı var mı? aslında bir çok soru cvp larda okudum ama benim kafama takılan abim ablam ve ben verasetten sonra haklarımızı para karşılıgı anneme satmamızdan dolayı evlatlar hak larını satmış olduğunu düşünüp yani banada annemden 1.000 ytl karşılığı satın aldığım için annemin vefatından sonra tenkis yada muvazaa davası açma hakları var mı ? yok mu ? Düşüncem şu babamdan kalan haklarını anneme para karşılıgı satmaları annemim bu tasarrufunu bana para karşılıgı satması vefatında tekrar kardeşlerimin itirazına imkan bırakmadıgını düşünüyorum. Tabi ben siz avukatlarımızın esas kanunla birlikte bana yazacagınız cevabı merakla bekliyorum. Benim almak istediğim cvp başıma ne gelir yada başıma bişiy gelmemesi için ne yapmalıyım. Şu an anneme ben bakıyorum aynı evde yaşıyoruz 2008 de evlendim; bunuda belirtmek isterim.
Saygılarımla tşk ederim.