-
Kredi kartı haciz
Arkadaşlar ben bir konuda yorumunuzu istiyorum.
Avukat kredi kartı borcumdan dolayı icraya geldi ben ödeyecegimi söyledim karşılıgında 1 hp marka laptobum vardı onu yazdı yediemin olarak bana bıraktı sonrasında başka bir icra gelecekti gelmemesi için para ödemem gerekiyordu o laptobu sattım ve o icrayı engelledim benim bu durumda ceza almam gerekiyormu bundan nasıl kurtulurum bundan sonraki sonuçları neler olur ayrıca zor durumda olmasam satmazdım şimdide içimi korku saldı keşke satmasaydım dedim ama iş işten geçti ne yapabilirim şu anda?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Kredi kartı haciz
TCK md. 289 Muhafaza görevini kötüye kullanma
MADDE 289. - (1) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan mal üzerinde teslim amacı dışında tasarrufta bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Kişinin bu malın sahibi olması hâlinde, verilecek ceza yarı oranında indirilir.
-
Cevabın için teşekkür ederim ama çok ürkütücü bir cevap olmus buna itiraz edebilirmiyim bu durumdan nasıl kurtulurum?
-
Bu durumdan borcu ödeyip takibi düşürerek kurtulabilirsiniz. İcra dairesine giderek ilk taksit derhal ve peşin olarak ödenmek koşulu ile borcunuzu 4 taksitte ödeyebilirsiniz. Taahhütünüzü ihlal etmemek kaydı ile bu süre boyunca takip duracaktır. Böylece takip düştüğünde yeddieminlik vasfınız kendiliğinden sona erecektir. İtiraz konusuna gelince; size teslim edilen hacizli emtia ortada olmadığına göre neye itiraz edeceksiniz?
-
Cevbınız çin teşkkür ederim ilk işim icra dairine gitmek olacak.
İyi çalışmalar...