Merhabalar,
2007 yilinda %50 ortak oldugum ltd sti' deki hisselerimi 2008 yilinda devrettim. Gecenlerde ogrendim ki 2007 yilinda sirket icin vergi borcu cikmis. Hisselerimi devretmis olmama ragmen benim herhangi bir yukumlulugum var mi? Tesekkurler.
Printable View
Merhabalar,
2007 yilinda %50 ortak oldugum ltd sti' deki hisselerimi 2008 yilinda devrettim. Gecenlerde ogrendim ki 2007 yilinda sirket icin vergi borcu cikmis. Hisselerimi devretmis olmama ragmen benim herhangi bir yukumlulugum var mi? Tesekkurler.
Şirkette ana sözleşme ile atanmş ayrı bir müdür yoksa sizin de müdür sıfatına sahip olmanız ihtimal dahilinde. Bu takdirde sorumluluğunuz kanuni temsilcinin sorumluluğu kapsamında geniş değerlendirilir. Yani ödenemeyen verginin ödenmemesinde kusurunuz var ise tümü ile sorumlu sayılırsınız. Bu noktada vergi borcunun doğduğu ve ödenmesi gerektiği tarih önem taşıyor. Verginin doğum tarihi sizin ortak veya müdür ortak olduğunuz döneme denk geliyor ise sorumlu tutulmanız olası.
müteselsilen devrettiğiniz döneme kadarki borç ve işlemlerden (o dönem için doğacak) şirket sözleşmesindeki konumuza göre sorumlusunuz(müdür,ortak vb.)